Programvare : Synfig Studio Development Team : Synfig Studio

Synfig Studio

Versjon
1
Plattforms
Lisens Open Source
Kategori Graphics

Programvare gjennomgang

Hovedfunksjoner

  • Importer JPEG, PNG, BMP, WAV og MP3 formater i animasjonene dine
  • Lag animasjoner med lag, gradienter, forvrengninger og filtre
  • Bruk avanserte lyseffekter og synkroniser et lydspor med animasjonen din

Synfig Studio er et open source-program som brukes til å lage profesjonelle 2D-animasjoner. Programmet lar deg bruke vektor- og bitmap-kunstverk til å produsere animasjoner i stedet for ramme-for-ramme-metoden.

Synfig Studio lar deg lagre animasjonene dine som SIF (standardprosjekt), SIFZ (prosjekt komprimert med gzip) og SFG-filer (komprimert med zip). Du kan importere flere bildeformater som PNG, JPEG, BMP og SVG i prosjektet. De fleste elementene i Synfig Studio er vektorbaserte, og alle lagene er parametrisk generert, noe som betyr at den eneste pixelasjonen som vil oppstå når du endrer oppløsningen til et prosjekt, er i dine importerte rasterbilder. Programmet inneholder ulike typer lag, gradienter, forvrengninger, filtre og transformasjoner for å lage animasjonen. Synfig Studio leveres også med full støtte for gradientbaner, noe som gjør det lettere for deg å legge til myk skygge til animasjon uten å måtte male den i hver ramme.

Programvaren gir HDD (High Dynamic Range Imaging), noe som resulterer i bedre lyseffekter og fargesammensetning. Synfig Studio gir også noen grunnleggende lydfunksjoner. Du kan importere OGG-, MP3- og WAV-formatene og synkronisere animasjonen din med et lydspor ved hjelp av Sound Layer.

Synfig Studio er et gratis verktøy som gir 2D-animatorer funksjonaliteten til et kommersielt program. Selv om det er lett å bruke, vil det ikke umiddelbart gjøre deg til en profesjonell animator, men når du forfiner teknikken, gir Synfig Studio deg den funksjonaliteten som kreves for å lage animasjoner av filmkvalitet.

Oppdatert: 20. juni, 2016

▶ Primær filutvidelse

.sif – Synfig Studio Project

▶ Andre filutvidelser brukt Synfig Studio 1

Støttede filtyper
.SFG Synfig Studio Compressed Project
.SIFZ Synfig Studio Compressed Project
Ekstra relaterte filformater
.SVG Scalable Vector Graphics File
.BMP Bitmap Image File
.OGG Ogg Vorbis Audio File
.MP3 MP3 Audio File
.JPEG JPEG Image
.JPG JPEG Image
.WAV WAVE Audio File
.PNG Portable Network Graphic