Hoved : Filutvidelser : .bmp Fil

.bmp Filutvidelse

Filtype Bitmap Image File

Utvikleren N/A
Kategori Raster Image Files
Format Binary

.BMP alternativnummer

En BMP-fil er et ukomprimert rasterbilde bestående av et rektangulært rutenett piksler. Den inneholder en filoverskrift (bitmapidentifikator, filstørrelse, bredde, høyde, fargevalg og bitmap-data startpunkt) og bitmap piksler, hver med en annen farge.

Mer informasjon
___ kategorier_navn28 ___ Lydfiler ______ categories_text28 ___

Lydfilkategorien inneholder komprimerte og ukomprimerte lydformater, som inneholder bølgeformdata som kan spilles med lydavspillingsprogramvare. Denne kategorien inneholder også MIDI-filer, musikalske partitur og lydprosjektfiler, som vanligvis ikke inneholder lyddata.

______ kategorier_navn29 ___ Utviklerfiler ______ categories_text29 ___

Utviklerfiler-kategorien inneholder filer relatert til programvareutvikling. Disse inkluderer programmeringsprosjektfiler, kildekodefiler, kodebiblioteker, headerfiler og klassefiler. Komponerte objekter og komponenter er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn30 ___ Tekstfiler ______ categories_text30 ___

Tekstfiler inneholder tekstdata og kan lagres i ren tekst eller rike tekstformater. Mens de fleste tekstfiler er dokumenter som er opprettet og lagret av brukere, kan de også brukes av programvareutviklere til å lagre programdata. Eksempler på tekstfiler inkluderer tekstbehandlingsdokumenter, loggfiler og lagrede e-postmeldinger.

______ kategorier_navn31 ___ Diverse filer ______ categories_text31 ___

kategorien Diverse filer inneholder forskjellige filtyper som ikke passer inn i andre kategorier. Noen eksempler er delvis nedlastede filer, installasjonsfiler og omdøpte filer. Denne kategorien kan også inkludere filer relatert til andre maskinvareenheter i tillegg til datamaskiner.

______ kategorier_navn53 ___ Camera Raw Files ______ categories_text53 ___

Kameraråder er bildefiler som er laget av digitale kameraer. De lagres i et ukomprimert og ubehandlet format som lagrer nøyaktige data tatt av kameraets sensor. Fordi hver type digitalkamera har en annen sensor, eksisterer mange forskjellige typer kameraformater. For å åpne en kameraråderfil må programmet støtte både filtypen og den spesifikke kameramodellen som tok bildet.

______ kategorier_navn33 ___ Innstillingsfiler ______ categories_text33 ___

Innstillingsfiler lagrer innstillinger for operativsystemet og applikasjonene. Disse filene er ikke ment å bli åpnet av brukeren, men endres av det tilsvarende programmet når programvalgene endres. Innstillingsfiler kan også bli kalt preferansefiler eller konfigurasjonsfiler.

______ kategorier_navn34 ___ Raster bildefiler ______ categories_text34 ___

Rastergrafik er den vanligste typen bildefiler. De består av et rutenett av piksler hvor hver piksel representerer en individuell farge i bildet. Både webgrafikk og digitale bilder lagres som rastergrafikk. Selv om noen rasterbildeformater er ukomprimert, bruker de fleste slags bildekomprimering.

______ kategorier_navn35 ___ Webfiler ______ categories_text35 ___

Kategorien Webfiler inneholder filer relatert til nettsteder og webservere. Disse inkluderer statiske og dynamiske nettsider, webapplikasjoner og filer referert av nettsider. Filer generert av webutviklingsprogramvare er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn36 ___ Datafiler ______ categories_text36 ___

Datafiler er den vanligste typen datafiler. De kan installeres med applikasjoner eller opprettes av brukere. De fleste datafiler lagres i et binært format, selv om noen lagrer data som ren tekst. Eksempler på datafiler inkluderer biblioteker, prosjektfiler og lagrede dokumenter.

______ kategorier_navn37 ___ Videofiler ______ categories_text37 ___

Kategorien Videofiler inneholder et bredt spekter av videoformater, som bruker forskjellige kodeker til å kode og komprimere videodata. Denne kategorien inneholder også videoprofilfiler og videoinformasjonsfiler, som kanskje ikke inneholder videodata.

______ kategorier_navn38 ___ eBok-filer ______ categories_text38 ___

eBok-filer er digitale bøker designet for å bli vist på eReaders, for eksempel Amazon Kindle, Sony Reader, Barnes og Noble Nook, og iPad. De kan imidlertid ofte sees på en PC ved hjelp av eReader-programvare. Mens mange eBook-formater kan vises på flere enheter, kan noen proprietære eBook-formater kun vises ved hjelp av bestemt maskinvare eller programvare.

______ kategorier_navn39 ___ Side Layout Filer ______ categories_text39 ___

Sideoppsettfiler er dokumenter som kan inneholde både tekst- og bildedata. De inneholder også formateringsinformasjon, som definerer sidestørrelse, marginer og hvordan innholdet er organisert på siden. Sideoppsettdokumenter brukes ofte for å lage utskrivbare publikasjoner, for eksempel aviser, blader og brosjyrer.

______ kategorier_navn40 ___ 3D-bildefiler ______ categories_text40 ___

3D-bildefiler inkluderer tredimensjonale modeller, 3D-animasjoner og 3D-prosjektfiler. 3D-modeller består vanligvis av polygoner og verticies og som skaper modellens form. De kan også inkludere teksturer samt belysning og skyggeinformasjon.

______ kategorier_navn41 ___ Systemfiler ______ categories_text41 ___

Systemfilen inneholder filer relatert til Mac, Windows og Linux operativsystemer. Noen eksempler inkluderer systembiblioteker, ikoner, temaer og enhetsdrivere. Filer som sendes ut av systemet, er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn42 ___ Plugin Files ______ categories_text42 ___

Plugin-filer gir ekstra funksjoner og funksjonalitet til eksisterende programmer. De brukes vanligvis av bilde-, video- og lydredigeringsprogrammer, samt nettlesere. Plugins kalles også tillegg og utvidelser.

______ kategorier_navn43 ___ Kodede filer ______ categories_text43 ___

Kodede filer er filer som lagrer data i et kodet format. Disse inkluderer krypterte filer, ukomprimerte arkiver og binærkodede tekstfiler. Filer er ofte kodet for sikkerhetsformål og for å hindre at de blir skadet under dataoverføringer.

______ kategorier_name44 ___ Backup filer ______ categories_text44 ___

Kategorien Sikkerhetskopieringsfiler inneholder individuelle filbackups og filer relatert til sikkerhetskopieringsprogramvare. Individuelle sikkerhetskopieringsfiler genereres ofte automatisk av programvareprogrammer. Backup-programvarefiler inkluderer inkrementelle sikkerhetskopier og fulle systembackups.

______ kategorier_navn45 ___ CAD-filer ______ categories_text45 ___

CAD-filer (Computer-Aided Design) kan inneholde 2D- eller 3D-design. De genereres av CAD-programmer, som kan brukes til å lage modeller eller arkitekturplaner. 2D CAD-filer kalles ofte tegninger, mens 3D-filer ofte kalles modeller, deler eller sammenstillinger.

______ kategorier_navn47 ___ Databasefiler ______ categories_text47 ___

Databasefiler lagrer data i et strukturert format, organisert i tabeller og felt. Individuelle oppføringer i en database kalles poster. Databaser brukes ofte til lagring av data referert av dynamiske nettsteder.

______ kategorier_navn48 ___ Kjørbare filer ______ categories_text48 ___

Kjørbare filer inneholder kode som kjøres når filen åpnes. Windows-programmer, Mac OS X-programmer, skript og makroer betraktes alle som kjørbare filer. Siden disse filtypene kjører kode når de åpnes, bør ikke kjente filer kjøres, som de som mottas som e-postvedlegg, ikke åpnes.

______ kategorier_navn49 ___ Disk bildefiler ______ categories_text49 ___

Diskbildefiler inneholder en eksakt kopi av en harddisk eller annen type media. De inkluderer alle filene, samt filsysteminformasjonen. Dette gjør at diskbilder kan brukes til duplisering av disker, CDer og DVDer. De brukes ofte også til sikkerhetskopieringsformål.

______ kategorier_navn50 ___ Komprimerte filer ______ categories_text50 ___

Komprimerte filer bruker filkomprimering for å spare diskplass. Komprimerte arkivformater kan også brukes til å komprimere flere filer til et enkelt arkiv. Flere åpne og proprietære komprimeringsalgoritmer kan brukes til å komprimere filer, og derfor finnes det mange forskjellige komprimerte filtyper.

______ kategorier_navn54 ___ Fontfiler ______ categories_text54 ___

Fontfiler inneholder en eller flere fonter som kan nås av operativsystemet og applikasjonene. De fleste moderne skrifttyper lagres i enten OpenType eller TrueType formater, som kan brukes av både Macintosh og Windows-datamaskiner.

______ kategorier_navn51 ___ Vector bildefiler ______ categories_text51 ___

Vector grafikk består av stier, i stedet for individuelle piksler. Disse stiene kan brukes til å representere linjer og former innenfor bildet. De fleste vektorbildformatene kan også inkludere farger, gradienter og bildeeffekter. Siden vektorgrafik lagrer bildedata som stier, kan de forstørres uten å miste kvalitet, noe som gjør dem til et godt valg for logoer og andre tegninger.

______ kategorier_navn52 ___ Regnearkfiler ______ categories_text52 ___

Regnearkfiler lagrer data i celler, som er organisert i rader og kolonner. Hver celle kan inneholde en bestemt type data, for eksempel tekststreng, nummer eller dato. Celler kan også inneholde formler, som refererer til andre celler.

______ kategorier_navn46 ___ GIS-filer ______ categories_text46 ___

GIS-kategorien (Geographic Information Systems) inneholder filer relatert til GPS-enheter og kartleggingsprogramvare. Disse filene kan inneholde kart, lagrede ruter og veipunkter. Mange GIS-filer lagres i åpne formater, som kan overføres mellom GPS-enheter og datasystemer.

______ extension_description14297 ___

En BMP-fil er et ukomprimert rasterbilde bestående av et rektangulært rutenett piksler. Den inneholder en filoverskrift (bitmapidentifikator, filstørrelse, bredde, høyde, fargevalg og bitmap-data startpunkt) og bitmap piksler, hver med en annen farge.

___BMP-fil åpnes i Microsoft Windows Photos 10

BMP-filer kan inneholde forskjellige nivåer av fargedybder per piksel, avhengig av antall biter per piksel angitt i filoverskriften. De kan også lagres ved hjelp av et fargetrykk i gråtoner.

Du kan åpne BMP-filer ved hjelp av programmer som følger med Windows og MacOS. I Windows kan du åpne BMP-filer i Microsoft Windows Photos. I macOS kan du se BMP-filer med Apple Preview eller Apple Photos.

Et stort antall bilde- og grafikkprogrammer kan også brukes til å åpne BMP-filer, inkludert Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDRAW og ACD Systems Canvas. Mange av disse programmene kan også brukes til å lage BMP-filer.

______ extension_common14297 ___ ______ product_main_features7666 ___
 • Tilgang via Google-konto
 • 15 GB lagringsplass for gratis brukere
 • Se et bredt utvalg av populære filer, for eksempel .DOCX og .JPG
 • Del filer for praktisk samarbeid
 • Lag dokumenter og last ned som filer, for eksempel .PPTX og .XLSX.
______ product_text7666 ___

Skjermbilde av Google Disk 2017

Hovedfunksjoner

Google Disk er en web- og skrivebordsprogramserie som lar deg opprette, redigere, dele , og lagre filer. Du kan laste opp filer og få tilgang til programmene med en Google-konto. I 2018 ble Google Desktop-programmene avsluttet, men du kan fortsatt få tilgang til Google Disk på nettet.

Disk tilbyr 15 GB lagringsplass for gratis brukere med muligheten til å oppgradere til mer lagringsplass. Du kan også installere stasjon på stasjonær PC eller mobilenhet for praktisk opplasting. Etter at du har lastet opp filene dine, kan du organisere dem i mapper og velge å dele dokumentene med andre med skrivebeskyttet eller lese / skrive-tillatelser.

Disken leveres med flere verktøy for å lage og redigere kontorrelaterte filtyper. Google Dokumenter brukes til visning og redigering av dokumenter, Google Sheets brukes til visning og redigering av regneark, og Google Slides brukes til visning og redigering av presentasjoner. Noen av de populære filformatene som støttes av disse verktøyene, inkluderer %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% og %li_nk% . Disken tillater også at flere brukere samarbeider arbeider med filer på samme tid, noe som er nyttig for teamprosjekter som rapporter eller presentasjoner.

Google Disk er en god assistent for brukere som ønsker å lagre filer på nettet og samarbeide eksternt med andre. Integrasjonen med andre Google-funksjoner, for eksempel Gmail og Google Foto, gjør det enda mer nyttig for å organisere viktige filer. Hvis du leter etter et pålitelig verktøy for cloud-storage og dokumentsamarbeid, bør du prøve Google Disk.

Oppdatert: 11. februar 2019

______ product_main_features7716 ___
 • Avansert vektorgrafikredigering
 • Konfigurerbart arbeidsområde med lagbasert redigering
 • Støtte for flere artboards per dokument
 • Intelligent bitmap bildeoppdaging og konvertering
 • Fargeblandingsfunksjoner for å lage fotorealistiske gradienter
 • Innholdsbevisst avling som gir foreslåtte avlinger
 • Støtte for flere eksportformater
 • Integrasjon med Adobe Creative Cloud
______ product_text7716 ___

Skjermbilde av Adobe Illustrator CC 2019

Hovedtrekk

Adobe Illustrator er et bransjestandard tegneprogram som brukes til å lage og redigere vektorgrafikk. I motsetning til Photoshop bruker Illustrator stier, i stedet for bitmap, for å lage bilder. Dette gjør at tegningene kan endres og endres uten å miste bildekvalitet. Illustrator brukes ofte i profesjonelle miljøer for å lage logoer, tegn, digital kunst, tegninger og andre typer grafikk.

Adobe Illustrator-arbeidsområdet inkluderer et tegneseriefelt, kjent som en kunstplate, omgitt av ulike konfigurerbare verktøylinjer og paletter. Du kan tilpasse arbeidsområdet ved å skjule, avsløre og flytte paletter til et foretrukket arrangement. Du kan også redigere flere kunstbrett samtidig for å strømlinjeforme dokumentredigering på tvers av tegninger. Illustrator inneholder avanserte funksjoner, for eksempel fargeblandingsfunksjoner for å lage fotorealistiske gradienter og global redigering for å modifisere lignende gjenstander på tvers av flere artboards samtidig. Programmet gir også mer tilgjengelige Adobe-skrifter som du kan forhåndsvise og aktivere innenfor Illustrator. Programvaren støtter et myriade av andre bekvemmelighetsverktøy som gjør grafikk arbeidsflyten mer effektiv.

Adobe Illustrator integrerer med andre Creative Cloud (CC) programmer ved hjelp av utskiftbare filformater. Det åpner også bransjestandard grafikkfiler som %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% og %li_nk% .

Hvis du er en profesjonell tegning, vil finne ut at det er vanskelig å erstatte Illustrator med en alternativ grafikkredigerer. De robuste funksjonene og muligheten til å skape ren grafikk av profesjonell kvalitet gjør Adobe Illustrator til det riktige valget for seriøse vektorgrafikgrafikkfagfolk.

Oppdatert: 18. desember 2018

______ product_main_features7726 ___
 • Redigerer vektor- og rastergrafikk
 • Støtter over 100 forskjellige filformater
 • Inkluderer avanserte tekniske tegneverktøy
 • Symbolbibliotek med tusenvis av tekniske symboler
 • SpriteLayers og SpriteEffects teknologier for forbedring av bilde
 • Avanserte medisinske og geologiske bildefunksjoner
______ product_text7726 ___

Lerret er et tegneprogram designet for å lage og redigere tekniske illustrasjoner og spesialiserte visualiseringer. Det brukes først og fremst til å redigere vektorbaserte bilder, men støtter også rasterbilder.

Brukergrensesnittet på lerret ser ut som et faktisk tegneserf for redigering av tegninger. Den inneholder mange forskjellige verktøypaletter som kan vises og ordnes for å tilpasse arbeidsområdet. Et lærredsnettverk bidrar til å justere og jevnt fordelte vektorgrafikk for presisjon. Programmet støtter over 100 input filformater, for eksempel AutoCAD ( %li_nk% og %li_nk% ), Photoshop ( %li_nk% og %li_nk% ), Illustrator ( %li_nk% ), Portable Document Format ( %li_nk% ), CorelDRAW ( %li_nk% ), PowerPoint ( %li_nk% ), DICOM ( %li_nk% ), RAW-bilder og andre rasterbildefiler, for eksempel %li_nk% , %li_nk% og %li_nk% filer. Tegninger kan lagres i Canvas-proprietært format ( %li_nk% ) eller kan eksporteres til en av flere forskjellige filtyper.

Lerret brukes til et bredt spekter av tekniske tegninger og kan brukes til å lage spesialiserte visualiseringer. For eksempel for medisinske og geologiske applikasjoner, kan programmet registrere numeriske data fra medisinske undersøkelsesbilder og gi bildeverktøy for å vise dataene i visningsmiljøet. Den proprietære CGM-motoren (Computer Graphic Metafile) er kompatibel med både luftfartstransportmyndighetens (ATA) og Petroleum Industry Protocol (PIP) standarder. Programmets støtte til vitenskapelig visualisering gjør det også til et nyttig verktøy for geologiske og medisinske forskere. Lerret inneholder en Seismic Traces-palett, som hjelper deg med å studere seismiske datavisualiseringer. Programmet inneholder også verktøy for å forbedre bildene og visualisere vitenskapelige dataformater.

For tekniske illustrasjonspersonell er Canvas et imponerende tegneprogram. Canvas 'støtte av et bredt utvalg av bransjens filformater, og dess profesjonelle redigeringsverktøy gjør det til et verdifullt verktøy. For ytelsen du får fra søknaden, er prisen verdt det.

Oppdatert: 21. november 2018

______ product_main_features9437 ___
 • Last opp filer fra din iOS-enhet til stasjonen din
 • Se PDF, MP4, JPEG, PNG-filer og mer
 • Del filer og mapper med andre brukere
______ product_text9437 ___

Google Disk er en iOS-app som lar deg få tilgang til og sikkerhetskopiere filene dine på stasjonen din. Du trenger en Google + -konto for å installere appen på enheten din.

Disk kan du laste opp dokumenter, videoer og bilder fra iPhone eller iPad til skylagring. Når du laster opp filene, kan du se dem umiddelbart, da Drive støtter en rekke formater, for eksempel PDF, Microsoft Office XML, JPEG, PNG, MOV, MP4, BMP og TIFF. Appen lar deg også dele filer og mapper med andre og tilpasse visningskapasiteten til filene og mappene slik at alle med en lenke kan se, redigere eller kommentere.

Google Disk lar deg administrere din skylagring fra din iOS-enhet. Du kan sikkerhetskopiere dokumenter, video og bilder fra enheten din, se filer som allerede finnes i lagringsplassen for sky, og dele opplastede filer og mapper med andre. Google Disk er et må-ha-verktøy for iOS-brukere som trenger å administrere deres Disk-lagringsplass.

Oppdatert: 4. august 2015

______ product_main_features7718 ___
 • Essentials og komplette arbeidsområder for nybegynnere og avanserte brukere
 • Digital fotoredigering med støtte for røde digitale kameraformater
 • Administrer visning for fotoorganisasjon og -administrasjon
 • Juster visning for rask og effektiv fotoredigering
 • Batch bilde redigering alternativer
 • Magic Fill-funksjonen som fyller i slettet område for å se ut som det omkringliggende området
 • Avansert objektutvinning og lagbasert redigering
 • Støtte for mange eldre bildefilformater
______ product_text7718 ___

Skjermbilde av Corel PaintShop Pro 2018

Hovedtrekkene

Corel PaintShop Pro (PSP), tidligere PaintShop Photo Pro, er et program som brukes til redigering av bilder og digitale bilder. Den inneholder et tegneark med avanserte redigeringsfunksjoner for intelligent beskjæring, lagbasert redigering, batch bildebehandling, HD-videogenerering og webpublisering. PaintShop Pro inneholder også digitale fotostyringsfunksjoner og kan sikkerhetskopiere bilder til CDer eller DVDer.

PaintShop Pro lar deg importere bilder og RAW digitale bilder eller lage bilder fra bunnen av. Programmet støtter et bredt utvalg av RAW digitalkamera bildeformater som SRF og native filer fra andre grafiske redigeringsprogrammer som Adobe Photoshop og Illustrator. Flere innebygde effekter lar deg raskt endre fargen, tonen, lysstyrken og kontrasten til digitale bilder. Når bildene er importert og redigert, kan de opprettholdes ved hjelp av Behandle-visningen, som lagrer metadata, for eksempel tilpassede koder, en brukerbedømmelse og annen informasjon for hvert bilde. Behandle-visningen lar deg vise bildeminiatyrer og sortere og filtrere bilder ved hjelp av søkeord eller andre parametere, for eksempel opprettelsesdato og filformat.

Programmet har et Essentials-arbeidsområde og et komplett arbeidsområde for redigering av din prosjekter. Essentials Workspace er ideelt for når du vil gjøre raske og enklere redigeringer. Den kommer med større ikoner og en mindre rotete layout som gjør den spesielt nyttig for nybegynnere. Komplett arbeidsområde er ideelt for avanserte og profesjonelle brukere. Dette arbeidsområdet ser mer ut som i Photoshop-layoutet, med et stort utvalg av verktøy og andre redigeringsfunksjoner.

Avanserte PaintShop Pro-funksjoner inkluderer HDR (High Dynamic Range) modul, Magic Fill, Simple Carver og Object Extractor verktøy. HDR-modulen lar deg lage surrealistiske bilder ved å justere farge eller eksponering, eller ved å fjerne distraksjoner. Funksjonen Magic Fill gjør det mulig å slette uønskede deler av bildet, for eksempel bil i et landskapsbilde, og sømløst fylle ut den slettede delen for å matche omgivelsene. Med verktøyene Simple Carver og Object Extractor kan du isolere og trekke ut deler av bilder, samt utvide eller tegne grafikk uten forvrengning. Utdragte objekter kan kombineres med andre bilder eller bakgrunner ved hjelp av lagbaserte redigeringsfunksjoner.

Om du er en uformell eller profesjonell bruker, kan Corel PaintShop Pro du velge arbeidsområde for å gjenspeile ditt nivå av ekspertise, gjør det enklere for deg å redigere bildene dine. Og mens det fortsatt ikke er så populært som Adobe Photoshop, tilbyr PaintShop Pro funksjoner som konkurrerer med Photoshop. Det er også tilgjengelig for et engangsoppkjøp, i motsetning til sky-abonnementet som kreves for å bruke Photoshop, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for uformelle og profesjonelle brukere.

Oppdatert: 21. november 2018

______ product_main_features7953 ___
 • Vector og raster grafikkredigeringsfunksjoner
 • Støtte for over hundre filformater
 • Native 64-biters støtte
 • Multi-core prosessorstøtte
 • Smart Carver og Shape-verktøy
 • Veiledning, tips og teknikker og videoopplæringsprogrammer
______ product_text7953 ___

CorelDRAW Graphics Suite er en samling av grafikkprogrammer utviklet av Corel. Disse programmene kan brukes til å lage illustrasjoner, logoer, brosjyrer, flygeblad, design og andre typer grafikk.

Følgende programmer er inkludert i CorelDRAW Graphics Suite:

CorelDRAW Graphics Suite kan opprette og redigere både vektor og raster grafikk. Suiten inneholder et stort, royaltyfritt grafikkbibliotek med clip art, skrifter, kjøretøymaler og andre digitale bilder tilgjengelig for redigering. Programvaren støtter mer enn hundre forskjellige filformater, inkludert mange bitmap- og vektorillustasjonsfiltyper, CAD-tegninger, Microsoft Word-dokumenter ( %li_nk% og %li_nk% filer), RAW-filer for kamera og filer generert fra Adobe Creative Cloud-programmer som som %li_nk% og %li_nk% filer.

CorelDRAW Graphics Suite lar deg sette opp arbeidsområdet ditt slik du vil, selv om du vil se ut som Adobe Photoshop eller Illustrator hvis du overfører over. CorelDRAW inneholder også et omfattende sett med pedagogiske verktøy og dokumentasjon for brukere på ulike erfaringsnivåer. Den innebygde guideboken introduserer hver applikasjons arbeidsområde og gir dybdeopplæringer samt innsikt fra industrieksperter. Programvaren inkluderer også timer med videoopplæringsprogrammer.

CorelDRAW Graphics Suite er et overbevisende valg om du er en uformell bruker retusjerende bilder eller en grafisk profesjonell skape web- og utskriftsdesign. Den tilbyr et bredt utvalg av grafikkredigeringsverktøy og effekter og støtter mange populære bilde- og kamera RAW-filformater. CorelDRAW Graphics Suite kan også kjøpes i stedet for å leies, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for brukere som ønsker å unngå programvareabonnementer, for eksempel Adobe Creative Cloud.

Oppdatert: 21. november 2018

______ product_main_features8073 ___
 • Støtte for populære bildeformater, for eksempel JPEG, BMP og PNG
 • Enkelt bildeorganisasjonsgrensesnitt
 • Fotoredigeringsverktøy
 • OneDrive-lagringsplass for automatisk opplasting og mobil tilgang
______ product_text8073 ___

Skjermbilde av Microsoft Windows Photos 10

Hovedtrekk

Microsoft Windows Photos (også kjent som Microsoft Photos) er en fotoregulator som lar deg å ta, redigere og dele bilder. Det følger med Windows-operativsystemet.

Med Windows Photos kan du bruke det innebygde kameraet eller det tilkoblede webkameraet til å ta bilder og panoramaer gjennom Kamera-appen. Du kan også importere bilder fra kameraer, telefoner, USB-minnepinner, etc. Du kan se bildene dine på en rekke måter, enten du vil se på dem i apper eller på låseskjermbildet. Når du tar eller importerer bildene dine, gir Windows Photos deg verktøy for å redigere dem. Du kan justere fotografens farge og belysning, beskjære og rotere bildet, berøre eventuelle blemmer og bruke forskjellige effekter.

Når du er fornøyd med bildene dine (eller i det minste noe innhold), kan du lagre bildene dine i OneDrive (tidligere SkyDrive). Denne lagringsplassen gir enkel deling og tilgang fra omtrent hvor som helst du går. Du kan også automatisk laste opp bilder og videoer fra kameraet ditt eller telefonen til OneDrive. Med Windows Photos kan du også dele bildene dine direkte fra appen. Du kan dele bildene dine ved å sende dem på nettet, sende dem til venner og familie, eller skrive ut dem. Appen lar deg bruke apper fra Windows Store til å legge inn på sosiale nettverk og fotodelingssteder, for eksempel Facebook og Flickr.

Selv om Microsoft Windows Photos ikke tilbyr som avanserte funksjoner som noen andre bilde arrangører, det er mye nyttig for den grunnleggende Windows-brukeren. Den tilbyr et enkelt bildeorganiseringsgrensesnitt, nyttige redigeringsverktøy og praktisk lagringsplass. Lagringsplassen er spesielt nyttig hvis du bruker flere enheter som kjører Windows, for eksempel en PC, telefon og nettbrett. Hvis du er en Windows-bruker som ønsker en enkel, men nyttig fotoregulator, bør du prøve Microsoft Windows Photos.

Oppdatert: 30. mars 2018

______ product_main_features7614 ___
 • Fleksibelt og tilpassbart arbeidsmiljø
 • Ikke-destruktiv lagbasert redigering
 • Profesjonell fargekorrigering og tonekontroll
 • Avansert video, 3D-modell og verktøy for bevegelsesredigering
 • Automatiserer produksjon gjennom hendelsesbaserte eller batchskript
 • Symmetri-modus for å bruke perfekt symmetriske børstestreker
 • Forhåndsvisning av levende blandingsmodus
 • Raskere og mer strømlinjeformet "Eksporter som" -meny
 • Støtter gratis og kommersielle plugins
______ product_text7614 ___

Skjermbilde av Adobe Photoshop CC 2019

Hovedtrekk

Adobe Photoshop er et industristandard bildebehandlingsprogram som brukes til å redigere grafikk og digitale bilder. Det er først og fremst en pikselbasert, raster grafikkeditor, men støtter også grunnleggende vektorbasert redigering. Programmet inneholder standard tegne- og utvalgsverktøy og har flere unike funksjoner som gjør det skiller seg ut blant andre bildeditorer.

Photoshop kan importere og eksportere et bredt utvalg av bildeformater, men det sparer bilder i Photoshop-dokumentet ( %li_nk% ) format som standard. PSD-formatet støtter lag, som er isolerte grupperinger av grafikk som kan redigeres uavhengig. Lag kan være synlige eller skjulte, og kan også ha en tilpasset opasitetsinnstilling. Du kan også opprette justeringslag som bruker ikke-ødeleggende tilpasninger til ett eller flere lag av gangen.

Hvis du bare begynner å bruke Photoshop, kan applikasjonen se skremmende ut med sin store mengde verktøy, men hjemme skjermen gir rask og enkel tilgang til opplæring og maler for å hjelpe deg med å komme i gang. Når du blir mer kjent med brukergrensesnittet og tilpasser det til arbeidsstilen, lagrer Photoshop dine preferanser for å holde layoutet kjent.

Noen av Photoshops mer avanserte og unike funksjoner inkluderer Patch-verktøyet, som automatisk fjerner blemishes og Content-Beware-verktøyet, som fjerner uønskede objekter og samsvarer med bakgrunnen med omgivelsene. Hvis du vil justere fargene på et bilde, kan du bruke kontrollene Nivåer, kurver eller Fargebalanse for å justere dem manuelt. Hvis du vil ha en raskere måte å utføre fargekorrigering, forbedrer funksjonene Auto Color og Auto Levels automatisk bilder med ett enkelt klikk. Mens Photoshop inneholder mange kraftige innebygde funksjoner, kan du legge til enda flere muligheter til programmet ved å installere plugin-moduler.

Photoshop er valgfri bilderedaktør blant fagfolk, inkludert fotografer, grafiske designere og web utviklere. Det intuitive grensesnittet og det brede spekteret av funksjoner gjør Adobe Photoshop til det beste bilderedigeringsprogrammet.

Oppdatert: 18. desember 2018

______ product_main_features8164 ___
 • Se et bredt spekter av filformater, inkludert PDF, AI, DNG, ICNS, PSD og RAW
 • Konverter bilder til en rekke forskjellige formater
 • Endre bilder ved hjelp av grunnleggende bilderedigeringsverktøy som form / fargekstraksjon, beskjæring og rotasjon
 • Rediger og krypter PDF-filer
 • Importer bilder fra en skanner
______ product_text8164 ___

Skjermbilde av Apple Preview 10

Hovedtrekk

Apple Preview er et program som brukes til å vise bilder og dokumenter på Mac-maskiner. Det kan åpne mange vanlige bildeformater, for eksempel %li_nk% , %li_nk% og %li_nk% , samt noen få dokumentformater, for eksempel %li_nk% , %li_nk% og %li_nk% . Forhåndsvisning er inkludert i macOS og er standardprogrammet for å åpne bildefiler.

Utover å se på bilder, gir Preview noen begrensede redigeringsfunksjoner. Den har grunnleggende bildekorrigeringsverktøy som bruker Apples Core Image-behandlingsteknologi, og lar deg annotere bilder og dokumenter. Forhåndsvisning lar deg også lage, redigere og kryptere PDF-filer, og har muligheten til å pakke ut enkelt sider fra flersidige PDF-dokumenter. Det støtter imidlertid ikke ISO-standardisert PDF, så du må være forsiktig når du lagrer disse filtypene.

Apple Preview er veldig nyttig hvis du raskt vil se bilder eller PDF-filer. Med et enkelt dobbeltklikk på filen, vil innholdet bli vist til deg. Hvis du er en Mac-bruker, har du allerede Preview og har sannsynligvis allerede brukt den.

Oppdatert: 12. desember 2018

______ product_main_features7807 ___
 • Se raskt bildefiler i en mappe
 • Se bilder enkeltvis eller i en lysbildefremvisning
 • Roter bilder i trinn på 90 grader
______ product_text7807 ___

Windows Photo Viewer er et bildevisningsprogram som følger med Windows 7 og nyere. Den erstatter Windows Picture and Fax Viewer, som ble inkludert i Windows XP og Windows Server 2003.

Photo Viewer er en enkel metode for rask visning av bildefiler. Hvis det er standardprogrammet for å åpne bildefiler, er alt du trenger å gjøre dobbeltklikk på filen du vil vise. Det lar deg rotere bilder i 90 graders trinn og lagrer automatisk endringene.

Hvis du jobber på en Windows-datamaskin og trenger å vise en bildefil, er Windows Photo Viewer et raskt og enkelt alternativ. Hvis du trenger avanserte bilderedigeringsfunksjoner, finnes det andre gratis verktøy som passer bedre til dine behov.

Oppdatert: 21. juli 2014

______ product_main_features9438 ___
 • Last opp filer fra Android-enheten din til stasjonen din
 • Se dokumenter, videoer og bilder i stasjonen din
 • Del filer og mapper med andre brukere
______ product_text9438 ___

Google Disk er en Android-app som lar deg laste opp og få tilgang til filene dine i Disken din. Du kan bare installere appen med en Google + -konto.

Appen lar deg laste opp dokumenter, videoer og bilder fra Android-enheten til stasjonen din. Når du har lastet opp, kan du søke etter filer etter navn og innhold. Du kan vise støttede dokumenter, videoer og bilder i en rekke formater, for eksempel Microsoft Office XML, MP4, JPEG, BMP og TIFF. Appen lar deg også dele filer og mapper med andre og tilpasse visningskapasiteten til filene og mappene slik at alle med en lenke kan se, redigere eller kommentere.

Google Disk lar deg administrere din skylagring fra Android-enheten din. Du kan laste opp filer fra enheten, vise filer som allerede er i lagringsplassen for sky, og dele filene og mappene med andre. Google Disk er et solidt komplementært verktøy for Android-brukere med en Google + -konto.

Oppdatert: 4. august 2015

______ product_main_features8547 ___
 • Støtte for JPEG- og PNG-bildeformater
 • Redigeringsverktøy som Selective Color Brush og ReColor Brush
 • Vignette og Sepia bildeffekter
 • Eksportere evner til Adobe Photoshop og Apple iPhoto
______ product_text8547 ___

MacPhun ColorStrokes er et brukervennlig bilderedigeringsprogram som er tilgjengelig for Mac OS X og iOS-enheter. Den kan brukes til rask redigering av bildene dine, for eksempel selektiv farging, og deretter deles raskt med venner og familie.

ColorStrokes støtter 8-bits og 16-biters RAW-bilde- og TIFF-formater, sammen med JPEG og PNG. Den gir nyttige bilderedigeringsverktøy som lar deg redigere bestemte områder eller aspekter av et bilde. Noen av verktøyene inkluderer en Selective Color Brush og ReColor børste for selektiv fargearbeid. Programmet gir også bildeffekter. Du kan bruke Vignette, Sepia og Black & Hvite effekter på bildene dine mens du justerer lysstyrken, kontrast, uskarphet og mer.

Programmet muliggjør praktisk eksportfunksjon til andre bildebehandlingsprogrammer, for eksempel iPhoto, Aperture og Photoshop. Du kan også enkelt dele bildene dine på dine sosiale nettsider.

ColorStrokes-programmet er et enkelt bilderedigeringsprogram som gir morsomme, brukervennlige funksjoner. Den kommer ikke nær tungvektsredigerere som Adobe Photoshop, men det er ikke ment å. MacPhun ColorStrokes er et program for Mac OS X og iOS-brukere som ønsker å bruke enkle redigeringer på bilder for rask deling.

Oppdatert: 26. juni 2014

______ product_main_features9734 ___
 • iCloud Photo Library-integrasjon mellom OS X og iOS-enheter
 • Redigere verktøy for å forbedre, rotere og retusjere bilder
 • Filtre, for eksempel noir og krom, som kan brukes på bilder
 • Delingskapasitet til sosiale nettsteder, e-post og meldinger
 • Mulighet til å lage kalendere, bøker og kort direkte fra appen
______ product_text9734 ___

Apple Photos er et program som er pakket sammen med OS X, og brukes til å vise, redigere og dele bilder. Det ble først utgitt for OS X i april 2015 som en erstatning for de utgåtte iPhoto- og Aperture-applikasjonene.

Bilder lar deg organisere bildene og videoene dine i album og få tilgang til dem fra din Mac eller iOS-enhet via iCloud Photo Library. Programmet lar deg redigere bildene dine, inkludert muligheten til å forbedre, rotere, retusjere, beskjære og justere bildefargene. Du kan også bruke filtre, for eksempel noir, krom, prosess, tonal, fade og øyeblikkelig for å produsere ønsket effekt.

Når du er ferdig med redigering, kan du enkelt dele bildene dine, uansett om de er gjennom et sosialt nettsted, e-post, meldinger, eller opprette en bok, et kort eller en kalender. Programmet lar deg også importere fotobiblioteker i iPhoto og Aperture, de to programmene som Photos erstattet.

Bilder er et nyttig verktøy for OS X og iOS-brukere som vil ha lett tilgang til bildene sine og gjøre raske endringer til dem. Men hvis du er ute etter et kraftig bilderedigeringsverktøy, bør du se på Adobe Photoshop, Adobe Lightroom eller GIMP. Til slutt utarbeider Apple Photos hva det skal gjøre, noe som gjør et enklere og mindre komplisert program for OS X og iOS-brukere å få tilgang til bildene sine.

Oppdatert: 21. mars , 2018

___
Programmer som åpnes BMP filer
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Roxio Creator
Opera
Google Drive
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
Linux
Adobe Acrobat
Opera
Google Drive
XnViewMP
ImageMagick
Synfig Studio
Chaos Group Pdplayer
Natron
Irrlicht
Kodi
Android
Google Drive for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Apple Final Cut Pro
CELSYS Clip Studio Paint Pro
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Opera
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
JRiver Media Center
Microsoft Word for Mac
QuarkXPress
Roxio Toast
ImageMagick
iOS
Google Drive for iOS
Pixelmator for iOS

Om BMP filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .bmp er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Bitmap Image File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.