Programvare : Irrlicht : Irrlicht

Irrlicht

Versjon
1
Plattforms
Lisens Open Source
Kategori Graphics

Programvare gjennomgang

Hovedfunksjoner

  • Støtte for et stort utvalg av mesh og teksturformater
  • Direct3D og OpenGL 3D-gjengivelse
  • Utvidbart materialbibliotek
  • Omfattende mengde spesial effekter
  • Materialer av høy kvalitet og effektgjengivelse

Irrlicht er en open source-relativ 3D-motor. Den er tilgjengelig for Windows, OS X og Linux, samtXXbox, iPhone og Raspberry Pi gjennom sine åpne naturporter. Det er skrevet i C ++-språket og også tilgjengelig for. NET-språk.

Irrlicht støtter en rekke formater, inkludert Maya, 3DStudio og COLLADA-nettformat og PNG, BMP og JPEG tekstformater. Irrlicht gir en stor mengde funksjoner som konkurrerer med kommersielle 3D-motorer, som inkluderer Direct3D og OpenGL 3D-rendering. Motoren leveres med et utvidbart materialbibliotek med støtte av piksel-, geometri- og vertex shaders og et tegn animasjonssystem med morph og skjelettmål animasjon.

Irrlicht gir en omfattende mengde spesial effekter, som inkluderer dynamiske lys, bump kartlegging, stencil buffer skygger, tåke og partikkel effekter. I tillegg har motoren et aktivt fellesskap av brukere som deler hjelpeartikler, kodestykker og andre diskusjonselementer.

Irrlicht brukes av en rekke utviklere som har opprettet prosjekter som H-Craft Championship, Bolzplatz 2006, og Minestest. Den gir støtte for mange mesh- og teksturformater, samt en rekke funksjoner for å lage 3D-scener. Irrlicht er en kraftig 3D-motor som ikke fullt ut kan konkurrere med kommersielle motorer som Unity, men er godt valg for brukere som ønsker en gratis løsning.

Oppdatert: 28. mai 2015

▶ Primær filutvidelse

.irr – Irrlicht 3D Scene

▶ Andre filutvidelser brukt Irrlicht 1

Støttede filtyper
.3DS 3D Studio Scene
.PSD Adobe Photoshop Document
.MD2 Quake 2 Player Model
.PCX Paintbrush Bitmap Image File
.DAE Digital Asset Exchange File
.B3D Blitz3D Entity Model File
.BMP Bitmap Image File
.IRRMESH Irrlicht Static Mesh File
.BSP Quake Engine Game Map File
Ekstra relaterte filformater