NO : SV : NL .bsp Fil

.bsp Filutvidelse

Filtype Quake Engine Game Map File

Utvikleren id Software
Kategori Spillfiler
Format Binary

.BSP alternativnummer

En BSP-fil er en kartfil som brukes av spill utviklet med en av Quake-spillmotorer. Den inneholder oppsettinformasjon, objekter og ressurser for et nivåkart. BSP-filer brukes av mange spill, inkludert Quake, Quake 2, Quake 3, Half-Life, Half-Life 2, Team Fortress, Counter-Strike, Counter-Strike: Condition-Zero, Portal og Call of Duty: World at Krig.

Mer informasjon

BSP står for "binær rompartisjonering", som er en teknikk som bryter opp intrikate polygoner i konvekse sett. Dette gjør at 3D-kart kan gjøres raskere. BSP-filer består av "klumper", som er biter av data som er definert i filoverskriften. Disse inkluderer Entiteter, Noder, Vertices, Planer, Leaves, Synlighet, Faces og Textures.

BSP kartene er kompilert i et binært format. De kan kompileres fra .MAP filer ved hjelp av verktøy som Q3Map2 og Irrlicht. De kan også opprettes ved hjelp av id-programmer som GtkRadiant og DarkRadiant.

Siden BSP-filer er kompilert fra kartredigeringsprosjekter, blir de vanligvis ikke endret direkte. Noen BSP-kort dekompilere finnes, for eksempel Q3Map2, EntSpy, Vmex og BSP2MAP, men de dekompilerer vanligvis ikke BSP-filer på riktig måte.

Quake-motorer som bruker BSP-filer, inkluderer ID Tech 1 (Doom Engine), Quake Motoren (den originale Quake-motoren), id Tech 2 (Quake II Engine), id Tech 3 (brukt opprinnelig for Quake III Arena) og id Tech 4 (opprinnelig brukt til Doom 3).

Siden ventilens kildemotor stammer fra Quake-motoren, bruker den også BSP-filer for kart. Kildemotoren ble brukt til å utvikle spill som Half-Life 2 og Team Fortress 2.

Programmer som åpnes BSP filer

Om BSP filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .bsp er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Quake Engine Game Map File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.