Hjem > H > Hvor Lenge Kan Man Være I Spania På Ferie?

Hvor lenge kan man være i Spania på ferie?

Siden Spania er en del av EU har du rett til å oppholde deg i landet i 90 dager. Etter disse 90 dagene kan du søke om forlengelse hos politiet.

Les mer

Også, hva må til for å ha residencia i spania?

Hvis du skal bo i Spania lenger enn 6 måneder

må du søke om permanent oppholdstillatelse (Residencia). Dette kan du gjøre hos Nasjonalpolitiet i ditt område. Denne tillatelsen varer mellom 5 – og 10 år. Dersom du ikke har residencia, må det oppnevnes en skatterespresentant for deg.
Også, hvor lenge kan man være i utlandet uten å melde flytting? Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret.

Hvor lenge varer NIE nummer?

Nummeret er ikke overførbar og det utløper ikke. I tillegg til å være avgjørende for eventuelle skattemessige transaksjoner i Spania er NIE-nummeret også nødvendig for å kunne utføre nesten ethvert praktisk gjøremål i Spania, fra å motta en pakke i posten til åpne en spansk bankkonto. Folk spør også hvordan kan nav finne ut at du er i utlandet? Blant flere kontrolltiltak kan Nav sjekke om meldekort er sendt inn fra en datamaskin i Norge eller utlandet. Etaten kan også få innsyn i kontobevegelser, og se om bankkortet brukes på en strandpromenade i varmere i strøk.

Folk spør også hvor mye skatt må jeg betale i spania?

I Spania må man betale skatt til staten og skatt til regionen man bor i. Den regionale skatten har foreløpig ikke økt, men den statlige inntektsskatten kommer til å øke fra mellom 0,75 prosent til syv prosent. For lønninger opp til 17.702 euro per år vil man få en skatteøkning på 0,75 prosent. Og et annet spørsmål, hvordan få spansk personnummer? Skal du kjøpe en bolig i Spania men bor i Norge kan du søke om NIE-nummer ved personlig oppmøte ved Konsulatet i Oslo (Halvdan Svartes gate 13, Oslo). Du må da ta med det ferdig utfylt søknadsskjema for NIE (EX15).

Angående dette, hva er nie nummer i spania?

I Spania må man ha et gyldig skatteidentifikasjonsnummer (NIE-nummer) for å kjøpe bil, båt eller hus. Når du skal søke om NIE – nummer i Spania så kan det gjøres enten ved personlig oppmøte på lokal politistasjon eller du kan gi fullmakt til din advokat og den vil ta seg av hele prosessen. Hvordan få spansk pass? Spansk statsborgerskap gis hovedsakelig til den som har en spansk forelder, er gift med en spansk statsborger eller som er bosatt permanent i Spania (se naturalisering).

Og et annet spørsmål, er det straffbart å ikke melde flytting til utlandet?

Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting.

By Roberta Erbstein

Hvilke land har Norge trygdeavtaler med? :: Er det feriepenger på uføretrygd?
Nyttige lenker