Hjem > E > Er Det Feriepenger På Uføretrygd?

Er det feriepenger på uføretrygd?

Det er ikke feriepenger av uføretrygd.

Les mer

Hvilke land har Norge trygdeavtaler med?

Nordisk konvensjon om trygd er en egen trygdeavtale mellom Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Norge har også avtaler med USA, Canada, Australia, India, Storbritannia og Nord-Irland, Bosnia-Herzegovina, Chile, Israel, Montenegro, Serbia, Tyrkia og provinsen Quebec . Hva kreves for å få permanent oppholdstillatelse i Norge? Krav for å få permanent oppholdstillatelse

Du må ha hatt sammenhengende opphold i Norge de siste tre årene. For noen grupper er det et krav at du har oppholdt deg sammenhengende i Norge de siste fem årene. Du må ha hatt oppholdstillatelser som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse.

Dessuten, hva er midlertidig oppholdstillatelse?

En midlertidig oppholdstillatelse er en oppholdstillatelse som er gyldig i en begrenset periode, for eksempel ett eller tre år. Alle som får en oppholdstillatelse i Norge, vil først få en midlertidig oppholdstillatelse, som har en utløpsdato. Hva må til for å ha residencia i Spania? Hvis du skal bo i Spania lenger enn 6 måneder

må du søke om permanent oppholdstillatelse (Residencia). Dette kan du gjøre hos Nasjonalpolitiet i ditt område. Denne tillatelsen varer mellom 5 – og 10 år. Dersom du ikke har residencia, må det oppnevnes en skatterespresentant for deg.

I forhold til dette, hvor lenge varer nie nummer?

Nummeret er ikke overførbar og det utløper ikke. I tillegg til å være avgjørende for eventuelle skattemessige transaksjoner i Spania er NIE-nummeret også nødvendig for å kunne utføre nesten ethvert praktisk gjøremål i Spania, fra å motta en pakke i posten til åpne en spansk bankkonto. Dessuten, hvor lenge kan man oppholde seg i utlandet som pensjonist? Hovedregelen er at du kan oppholde deg inntil 12 måneder utenfor Norge ett år uten at det får konsekvenser for din pensjon. Dersom utenlandsoppholdet varer mer enn seks måneder i to eller flere påfølgende kalenderår, regnes du som utflyttet etter folketrygdens regler.

Har Norge skatteavtale med Spania?

Skatteavtalen mellom Norge og Spania

Det er bare personer som kan dokumentere at de er skattepliktige i Spania som bosatt der etter skatteavtalen, som kan få skattefritak i Norge.
Er det formueskatt i Spania? Formuesskatt er skatt på all eiendom eller større formue (eiendeler og økonomiske rettigheter) som befinner seg i Spania. Skattegrunnlaget er netto verdi. Man kan altså trekke fra eventuell gjeld på eiendom (pantelån...)

Hva koster det å selge hus i Spania?

I Spania medfører salg og kjøp av eiendom transaksjonskostnader i form skatter og avgifter. Hovedprinsippet er at kjøper betaler skatter og avgifter (i underkant av 13%) og selger betaler agentprovisjon (4-5%+ mva) og gevinstbeskatning på verdistigningen i den perioden han har hatt boligen.

By Tollman

Hvor lenge kan man være i Spania på ferie? :: Hvor lenge kan en norsk statsborger oppholde seg i utlandet?
Nyttige lenker