Hjem > H > Hvor Lenge Skal En Mobiltelefon Vare?

Hvor lenge skal en mobiltelefon vare?

Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. - I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år.

Les mer

I forhold til dette, har man garanti på brukt mobil?

Selges telefonen med garanti? Ja du får faktisk brukte mobiler med garanti om du kjøper fra en nettbutikk. Men dette må du undersøke før du gjennomfører kjøpet, garantien kan variere ut fra butikk til butikk og telefonens kvalitet. Følgelig, hva betyr 2 års garanti? I Norge er hovedregelen at reklamasjonsfristen er 2 år fra man kjøpte varen, men 5 år dersom varen er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år.

Hvor lang reklamasjonstid?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Hvor ofte bør man bytte mobil? Kvinner bytter også litt oftere enn menn, skal vi tro undersøkelsen, med 30 måneder mot 32, og de yngre bytter noe oftere enn de eldre. For dem under 30 er nemlig byttefrekvensen cirka to år, mens de over 50 venter rundt tre år.

Ta dette i betraktning, hvor lenge varer en smart telefon?

Det svaret avhenger mye av hvordan du behandler telefonen. Hvis du ikke slipper det og forårsaker fysisk skade og behandler det godt, kan det vare i ti år eller mer. Selv om Android -telefonen fremdeles fungerer teknisk, men hvis teknologien blir så gammel, kan du kanskje ikke gjøre noe på den, for eksempel å ringe. Er Teleoutlet trygt? Er Teleoutlet trygt? Teleoutlet er en helt trygg nettbutikk å handle hos.

Hvor lang tid er det garanti på en iPhone?

Produktgarantien din. Apples begrensede garanti dekker iPhone og Apple-merket tilbehør mot produksjonsfeil i ett år fra datoen du kjøpte produktet. Apples begrensede garanti kommer i tillegg til rettighetene som er nedfelt i forbrukerlovgivningen. Også, hvem kjøper brukt mobil? Dette er stedene du kan kjøpe/selge brukte mobiler

  • Bruktmobil.
  • Indy.
  • Elkjøp.
  • GreenPhones.
  • HCXpress.
  • ITMarked.
  • IT24.
  • MobilXpress.

Folk spør også hva er en garanti?

En garanti er egentlig en avtale mellom selger og kjøper, som sier at selgeren skal påta seg ansvaret for visse mangler innen en bestemt tidsfrist. Garantien er altså ikke en lovfestet rett du har som kjøper, noe som innebærer at innholdet i din garanti kun avhenger av den konkrete avtalen mellom deg og din forhandler.

By Woolson Welson

Hvordan fungerer garanti? :: Hva betyr 2 års garanti?
Nyttige lenker