Hjem > H > Hvordan Fungerer Garanti?

Hvordan fungerer garanti?

En garanti er noe produsenten eller selgeren kan velge å gi deg. Garantien er ment for å gi deg noe mer enn det du allerede har krav på etter loven - enten i tid eller omfang. For eksempel kan en selger velge å gi deg rett til å klage på varen selv om det er du selv som har forårsaket feilen.

Les mer

Hvordan fungerer en bankgaranti?

En bankgaranti er en forpliktelse fra kundens bank til å betale et visst beløp til garantimottakeren, når det er nødvendig. Garantien utløses når en av partene i kontrakten ikke oppfyller sine forpliktelser, så den andre parten ikke lider tap på grunn av dette. Også, når kan kjøperen kreve ny vare? Når kan kjøperen kreve ny vare? Hovedregelen er at retting av mangel skal skje uten kostnad og urimelig ulempe for forbrukeren, og forbrukeren behøver ikke finne seg i mer enn to rettingsforsøk, se § 30(2). Dersom det andre rettingsforsøket er mislykket, kan forbrukeren kreve at forsøkene stanses.

Ta dette i betraktning, hvem har ansvar for reklamasjon?

Reklamasjon. Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Hvordan er reklamasjon? Reklamasjon innebærer at man sender en slags klage til selger på grunn av feil eller mangler ved tingen. Man kan kreve utbedring, omlevering, prisavslag, heving eller erstatning. Dette er en rett som følger av de forskjellige kjøpslovene.

Derav, hvor ofte bytter nordmenn telefon?

En ny undersøkelse TNS Gallup har gjort for storbanken blant nordmenn under 30 år, viser at 12 prosent av unge fra 18–21 år bytter ut mobilen hvert eneste år. Blant 22-25-åringer er andelen som bytter like ofte, halvert til seks prosent. Og et annet spørsmål, hvor lenge skal et mobilbatteri vare? Noen av de beste batteriene i dag tåler rundt 1500 ladesykluser. Batterier liker ikke å være ved 100 prosent hele tiden.

Hvem tar imot gamle mobiltelefoner?

Gjenvinning

  • Mobiler kan leveres inn til forsvarlig gjenvinning hos alle som selger mobiltelefoner, eller til kommunale gjenvinningsstasjoner rundt omkring i Norge.
  • Innlevering trenger ikke å skje i den samme butikken hvor du kjøpte mobilen - alle elektronikkforhandlere plikter å ta imot den type utstyr de selv selger.
Deretter, hvor lenge varer en samsung mobil? Men forutsatt at din Samsung ikke får andre fysiske skader, kan du forvente at en Samsung Android-enhet varer i sannsynligvis minst 6-7 år før den bare dør av alderdom-og kanskje mye lenger.

Ta dette i betraktning, hvor mye forurenser en mobil?

7,5 kilo C02

I følge tall fra O2, tilsvarer utslippene gjennomsnittlig 7,5 kilo CO2 per mobiltelefon. O2 har regnet ut at hvis alle mobilbrukere brukte mobiltelefonen sin ett år til i stedet for å kjøpe en ny, ville det spare miljøet for den samme mengden CO2 som 187 000 biler slipper ut i året.

By Dalenna Rosher

Hvor lang garanti på elektronikk? :: Hvor lenge skal en mobiltelefon vare?
Nyttige lenker