Hjem > H > Hvor Ligger Midt-Norge?

Hvor ligger Midt-Norge?

Midt-Norge er den norske regionen eller landsdelen som tradisjonelt har vært definert som svarende til Trøndelag fylke (før 2018 fylkene Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag).

Les mer

Er Trondheim i Midt-Norge?

Samarbeidsorganet Byer i Midt-Norge (BIMN) inkluderer byane Kristiansund på Nordmøre; og Røros, Orkdal, Trondheim, Stjørdal, Levanger, Verdal, Steinkjer og Namsos i Trøndelag. Sjølve namnet Midt-Noreg er ei nydanning på line med Vestlandet, Sørlandet og Nord-Noreg som først vart teken i bruk kring 1950. Hvilke fylker ligger i Trøndelag? Trøndelag er en landsdel og et fylke i Norge, etter sammenslåing av fylkene Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag 1. januar 2018. Trøndelag omfatter 44 267 kvadratkilometer med 468 981 innbyggere (2020), det er 12,9 prosent av Norges areal og 8,7 prosent av Norges befolkning. Folk fra landsdelen kalles «trøndere».

Hvilken region ligger Trondheim?

Artikkelstart. Trondheim er en bykommune i Trøndelag fylke med sentrum ved Nidelvas utløp i Trondheimsfjorden. Derav, hvilke kommuner er i midt-norge? Disse dekker alle fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal. NVE Region Midt dekker derimot Helgeland, Trøndelag og Nordmøre. Statsbygg inkluderer i tillegg til Trøndelagsfylket og Møre og Romsdal også Nordland sør for Bodø og kommunene i Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal.

Hvilken landsdel er den minste i Norge?

Sørlandet er en landsdel og en region som omfatter Agder fylke. Det er den sørligste og minste av Norges fem landsdeler. Folk spør også er trondheim i nord eller sør trøndelag? Sør-Trøndelag fylke har desse 25 kommunane: Agdenes, Bjugn, Frøya, Hemne, Hitra, Holtålen, Klæbu, Malvik, Meldal, Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Orkdal, Osen, Rennebu, Rissa, Roan, Røros, Selbu, Skaun, Snillfjord, Trondheim, Tydal, Ørland og Åfjord. Trondheim er den einaste historiske byen i fylket.

Er Trondheim Vestlandet?

Vestlandet har 22 byer og består av 92 kommuner fordelt på 15 distrikter. De største byene i landsdelen er Bergen (281000 innbyggere i kommunen i 2019), Stavanger (134000), Sandnes (77000), Ålesund (48000) og Haugesund (37000). Hvorfor endret Nidaros navn til Trondheim? Didrik Arup Seip, en respektert professor i språkvitenskap, mente å kunne bevise for Stortinget at Trondhjem var det eldste navnet. Den 6. mars 1931 fikk byen derfor tilbake navnet i fornorsket form, Trondheim. Seips viktigste argument var at navnet Nidaros først ble gitt av paven i 1172.

Hva er Trøndelags lengste elv?

Namsen er Trøndelags største elv. Den ligger lengst nord i Trøndelag, og definerer dalføret og regionen Namdalen. Elva er cirka 228 kilometer lang, har et samlet nedbørsfelt på 6298 kvadratkilometer og midlere vannføring på 285 kubikkmeter per sekund.

By Valida

Hvor mange kommuner er det i Trøndelag 2022? :: Er Trondheim Vestlandet?
Nyttige lenker