Hjem > E > Er Trondheim Vestlandet?

Er Trondheim Vestlandet?

Vestlandet har 22 byer og består av 92 kommuner fordelt på 15 distrikter. De største byene i landsdelen er Bergen (281000 innbyggere i kommunen i 2019), Stavanger (134000), Sandnes (77000), Ålesund (48000) og Haugesund (37000).

Les mer

I hvilken landsdel ligger Trondheim?

Artikkelstart. Trondheim er en bykommune i Trøndelag fylke med sentrum ved Nidelvas utløp i Trondheimsfjorden. Har Trondheim vært hovedstad i Norge? Byen ble ifølge sagafortellinger etablert av Olav Tryggvason i 997, og var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217 (som den andre i rekken). Byen feiret sitt tusenårsjubileum i 1997. Trondheim er administrasjonssentrum for Trøndelag fylke, og et etablert regionssenter for hele Midt-Norge.

Hvor lang tid bruker toget fra Trondheim til Oslo?

Å reise med tog og buss mellom Oslo og Trondheim tar ca 7 timer og 30 minutter. Folk spør også hvilke kommuner er i midt-norge? Disse dekker alle fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal. NVE Region Midt dekker derimot Helgeland, Trøndelag og Nordmøre. Statsbygg inkluderer i tillegg til Trøndelagsfylket og Møre og Romsdal også Nordland sør for Bodø og kommunene i Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal.

Og et annet spørsmål, hvor mange fylker er det i midt-norge?

Vi deler Norge inn i følgende landsdeler: Nord-Norge består av: Finnmark, Troms og Nordland fylker. Midt-Norge består av : Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylker. Vest-Norge (Vestlandet) består av: Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland fylker. Deretter, hvilke landsdeler har vi i norge? Landsdeler i Norge

I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet.

Hvor går grensen mellom Sør og Nord Trøndelag?

Nord-Trøndelag har to europavegar: E6, som går frå grensa mot Sør-Trøndelag via Levanger, Verdal og Steinkjer til grensa mot Nordland, og E14 mellom Stjørdal og svenskegrensa. Dei største øyane som ikkje er knytte til vegnettet, er Leka og Jøa, som begge har ferjesamband til fastlandet. Folk spør også er trondheim i sør? Sør-Trøndelag fylke bestod av 25 kommuner og hadde et samlet areal på 18 848 km². Lengste elv er Orkla med sine 179 km. Fylket hadde tre steder som etter politiske vedtak betegnes som byer: Trondheim, Brekstad og Orkanger. Røros er ikke en by, men en bergstad.

Hva er Trøndelags høyeste fjell?

NavnHøyde (moh)
1Storskrymten1 985,3
2Litlskrymten1 961
3Namnlauskollen1 901
4Namnlauskollen, NØ1 882

By Balliol Leeth

Hvor ligger Midt-Norge? :: Hvilken fylke er Fredrikstad?
Nyttige lenker