Hjem > H > Hvor Snakker De Arameisk?

Hvor snakker de arameisk?

I dag snakkar rundt ein halv million menneske arameiske språk. Dei høyrer tradisjonelt til i Sørvest-Asia: i Tyrkia, Syria, Iran, Irak, Libanon, Israel og Palestina. Talarane er for det meste kristne, jødar og mandearar, og sjeldnare muslimar.

Les mer

Hvilke språk er verdensspråk?

Verdensspråk er et språk med høy politisk og kulturell status som brukes i internasjonalt samkvem. I vår tid er det særlig engelsk som har denne stillingen, men også russisk, fransk, spansk og arabisk har det til en viss grad. I eldre tid hadde latin en tilsvarende posisjon. Så, hvilke språk er mest brukt?

NummerSpråkAntall språkbrukere i millioner
1kinesisk1197
2spansk406
3engelsk335
4hindi260

Hvilke ulike verdensspråk har vi?

Folk flest bor i Kina, og snakker deretter.

  1. Kinesisk (mandarin) - 1,12 milliarder. Og tro ikke at språket begrenser seg til Kina og dalstrøkene sydenfor.
  2. Engelsk - 480 millioner.
  3. Spansk - 332 millioner.
  4. Arabisk - 235 millioner.
  5. Bengali - 189 millioner.
  6. Hindi - 182 millioner.
  7. Russisk - 180 millioner.
  8. Portugisisk - 170 millioner.
Hvilken språk snakket Jesus? For over 2000 år siden gikk Jesus rundt og snakket et arameisk språk. Turoyo er en etterfølger etter dette språket. Sannsynligvis bruker rundt 300 000 personer i Europa språket i dag. De som snakker språket, kommer opprinnelig fra Midtøsten.

Hvilket språk snakket de i vikingtiden?

Norrønt var tale- og skriftspråket i Norge og på Island i middelalderen. På det norrøne språket (som på islandsk) betegner imidlertid norrǿnt mál sammen med dǫnsk tunga (dansk tunge) det felles nordiske språket, altså også gammelsvensk og gammeldansk. I forhold til dette, hvorfor snakker de engelsk i england? Språkets utvikling. Engelsk kan føres tilbake til de nært beslektede dialektene som ble snakket av de germanske stammene som på 400- og 500-tallet underla seg store deler av England.

Hvor kommer det spanske språket fra?

Det har utviklet seg fra flere dialekter av muntlig latin (vulgærlatin ) i den sentrale og nordlige del av Den iberiske halvøy i løpet av 800-tallet og spredte seg gradvis ved at kongedømmet Castilla (dagens nordlige Spania) utvidet sitt rike til de sentrale og sørlige delene av Den iberiske halvøy i løpet av Hvor mange snakker engelsk i India? Verken Storbritannia, USA, Canada eller Australia har verdens høyeste antall engelsktalende – det har India. Der brukes språket av rundt 350 millioner mennesker, 60 år etter at landet vant sin selvstendighet og engelsken ble avskaffet som offisielt språk.

Hvordan ble engelsk et internasjonalt språk?

Men tidlig på 1600-tallet begynte England å interessere seg for handel og kolonisering, og i takt med at engelskmenn emigrerte og etablerte kolonier under fjerne himmelstrøk, ble også språket de snakket, spredd over store deler av verden.

By Agretha

Hva er verdens enkleste språk? :: Er nederlandsk likt norsk?
Nyttige lenker