Hjem > E > Er Nederlandsk Likt Norsk?

Er nederlandsk likt norsk?

Nederlandsk ligner på norsk på mange måter og ordene er ganske like. Hvis vi bare ser på selve språket, som ord og grammatikk, er tysk lettere å lære enn engelsk. Men engelsk har blitt lettere for oss, fordi vi er så vant til å høre språket på tv, film og internett.

Les mer

Hva er det vanskeligste språket å lære seg?

Verdens vanskeligste språk:

Grønlandsk, fordi setningene og ordene er så ekstremt komplisert bygd opp.
Er nederlandsk og tysk likt? Nederlandsk er grammatisk på mange måtar liknande tysk, men er svært forskjellig i uttale. Ein som kjenner det eine språket, kan med noko trening forstå det andre brukeleg.

Derav, hva er særtrekk ved norsk språk?

Et særtrekk ved det norske språket, er det at man kan lage lange og kompliserte ord, ved å slå sammen kortere ord. Norske substantiv har tre forskjellige grammatiske kjønn. Substantiv med ulikt kjønn blir bøyd på ulike måter. Hvorfor er nederlandsk så likt norsk? Nederlandsk var kanskje et uventet valg på topp. Professoren begrunner valget med at nederlandsk ligner på norsk i struktur og ord, slik at det går an å lese og forstå språket selv om man ikke har lært det.

Er nederlandsk og flamsk det samme?

Flamsk er også vanlig betegnelse på flamlendernes språk, som er en nederlandsk dialekt. Da Belgia i 1830 ble opprettet som en ettspråklig fransk stat, fikk de nederlandske dialektene bare dialektstatus og ble kalt «flamand» på fransk, dvs. «flamsk». Språkene ble likestilt i 1898 og flamsk fikk betegnelsen nederlandsk. Hva er det enkleste språket å lære? Mange vil kanskje bli overrasket over at forskeren anser det kinesiske språket mandarin som verdens enkleste språk.

Hva er verdens fineste språk?

Den norske språkprofessoren Rolf Theil ved Universitetet i Oslo hevder at verdens peneste språk er ”fulfulde” som snakkes i Vest-Afrika. Ifølge studentavisen Universitas hevder professoren at dette språket er ”utrolig nydelig å høre på”. Et eksempel er ordet ”mallumallore” som betyr hagl. Helt gresk! Hva er det fineste språket i verden? Fransk har blitt beskrevet som jevnt, flytende, elegant og estetisk tiltalende. Språket høres ekstremt musikalsk ut for det ikke-innfødte øret. Og la oss ikke glemme den sterke kulturelle konteksten som gir fransk status som det vakreste språket i verden.

Folk spør også hva er typisk nederlandsk mat?

Nasjonalretter i Nederland

En av de klassiske rettene fra det nederlandske kjøkken heter stamppot. Dette er en rett som tar base i en potetmos med grønnsaker og serveres med f. eks kjøtt, pølser eller en type stuing. Blant klassikerne finner man også retten balkenbrij.

By Janik

Hvor snakker de arameisk? :: Hvor mange verdensspråk er det?
Nyttige lenker