Hjem > H > Hva Betyr 2 Fremmedspråk?

Hva betyr 2 fremmedspråk?

Elevene kan i stor grad selv velge 2. fremmedspråk. De vanligste språkene som velges som 2. fremmedspråk er fransk, spansk og tysk, men avhengig av skolenes tilbud kan elevene velge mellom et bredt antall andre språk.

Les mer

Deretter, hvordan er spansk 3?

Spansk 3 er et valgfritt programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram, programområde for samfunnsfag, språk og økonomi. Faget gir 1 språkpoeng. Faget gir ett helt tilleggspoeng og høyeste kompetansenivå innen fremmedspråk på videregående skoles nivå. Man kan også spørre er språk et programfag? Fellesfaget fremmedspråk «tar plassen» til ett av programfagene i Vg3. Dersom du har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen, får du altså større valgmuligheter for hvor lenge du må ha språkfag på videregående. Og du får flere muligheter til valg av andre fag.

Du kan også spørre hvilke språk kan man ta på vgs?

Språk med opplæring

Det blir gitt opplæring i 14 fremmedspråk i videregående: Arabisk, finsk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk, lulesamisk, nordsamisk, portugisisk, russisk, spansk, sørsamisk, tegnspråk og tysk. I disse fagene er det overgangsordning.
Så, er fremmedspråk obligatorisk? På ungdomsskolen og studiespesialisering på videregående er et andre fremmedspråk obligatorisk. Én av hovedargumentene til å ha et andre fremmedspråk er å komme i kontakt med andre mennesker og kulturer, og at dette kan øke forståelsen for hvordan mennesker lever og tenker.

Dessuten, hvordan få fritak fra fremmedspråk?

Elever på studieforberedende studieprogram som er sterkt rammet av dysleksi eller har spesifikke språkvansker, kan søke Statsforvalteren om dispensasjon (fritak) fra vurdering med karakter i fremmedspråk, dersom individuell tilrettelegging ikke er mulig. Eleven skal ikke være med i eksamenstrekket for fremmedspråk. Er spansk programfag? Spansk I og II programfag utgjør én av to valgfrie fordypninger innenfor programområde for samfunnsfag, språk og økonomi. Hvert fag skal ha minst 280 timer over to år. Spansk I programfag er for deg som ha fullført fremmedspråk som obligatorisk fellesfag med et annet språk, for eksempel Fransk.

Hvordan gjøre det bra på spansk tentamen?

Kom deg gjennom spansktentamen med stil

  1. Første regel for å bli god i spansk: møt opp til spansktimene.
  2. Hvordan øve til spansk: repetere, repetere, repetere.
  3. Nysgjerrighet er et av de viktigste verktøyene for å lære et språk.
  4. Det er viktig å huske å ta pauser.
  5. Bruk gamle eksamensoppgaver som øvelse.
Du kan også spørre hva er språkpoeng? Språkpoeng er en form for ekstrapoeng du kan benytte når du søker skoleplass til høyere utdanning. Poengene mottar du ved å gå enkelte programfag (tidligere linjefag og studieretningsfag) på vgs.

Du kan også spørre hva er kodeveksling?

Kodeveksling er å skifte mellom ulike språk, dialekter eller sosiolekter i en samtale.

By Shaffert

Hva er felles programfag? :: Hva betyr i stedet for?
Nyttige lenker