Hjem > K > Kan Man Bytte Fremmedspråk På Vgs?

Kan man bytte fremmedspråk på vgs?

Kan jeg ombestemme meg hvis jeg angrer? Normalt skal du ha det faget du har valgt, enten det er fremmedspråk , fordypning eller arbeidslivsfag , i alle tre årene på ungdomstrinnet. Hvis du likevel ønsker å bytte, må du ta opp dette med skolen din i løpet av det første halvåret i åttende klasse.

Les mer

Deretter, hva betyr 2 fremmedspråk?

Elevene kan i stor grad selv velge 2. fremmedspråk. De vanligste språkene som velges som 2. fremmedspråk er fransk, spansk og tysk, men avhengig av skolenes tilbud kan elevene velge mellom et bredt antall andre språk. Hvor lenge har man fremmedspråk på vgs? Da vil du få undervisning på nivå I. Elever som IKKE har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen har fremmedspråk i tre år på videregående skole. Du begynner på nivå I på Vg1 og Vg2 og avslutter på nivå II på Vg3. Viktig: Fordi du må ha faget i tre år, kan du bare velge to programfag i stedet for tre på Vg3.

Kan du bytte språk?

Innstillinger. Assistent-språk. Velg et språk. For å bytte hovedspråket, trykk på språket som brukes nå. Hva er et andrespråk? Andrespråk. Språk som en person ikke har som førstespråk, men som vedkommende lærer eller har lært i et miljø der det er i allmenn bruk som dagligspråk. Andrespråk kan også betegne ethvert språk som ikke er en persons førstespråk, dvs. både andrespråk og fremmedspråk.

Kan man ta to språk på vgs?

Det er vanlig at en skole tilbyr flere språk, men opplæring i fellesfaget fremmedspråk ligger da mest sannsynlig på samme sted på timeplanen. Dermed kan du ikke følge opplæring i to språk samtidig. Derimot så kan det være mulig å velge språk som et programfag på vg2 og/eller vg3, hvis skolen tilbyr det. Er fremmedspråk obligatorisk? På ungdomsskolen og studiespesialisering på videregående er et andre fremmedspråk obligatorisk. Én av hovedargumentene til å ha et andre fremmedspråk er å komme i kontakt med andre mennesker og kulturer, og at dette kan øke forståelsen for hvordan mennesker lever og tenker.

Angående dette, hvordan få fritak fra fremmedspråk?

Elever på studieforberedende studieprogram som er sterkt rammet av dysleksi eller har spesifikke språkvansker, kan søke Statsforvalteren om dispensasjon (fritak) fra vurdering med karakter i fremmedspråk, dersom individuell tilrettelegging ikke er mulig. Eleven skal ikke være med i eksamenstrekket for fremmedspråk. Hva er fremmedspråk nivå 3? Fremmedspråk nivå 3 bygger på fremmedspråk 2. Fremmedspråk 3 kan telle som ett av de to programfagene som du må ha til fordypning innenfor programområdet ”Språk, samfunnsfag og økonomi”. Det kan derfor velges som et av dine gjennomgående fag.

I forhold til dette, hvor mange timer fremmedspråk vg1?

Begynne med et nytt fremmedspråk på nivå I – med 113 timer på Vg1 og 112 på Vg2. Hvis skolen din tilbyr det, kan du i tillegg velge å ta fremmedspråk nivå II som programfag på Vg3 med 140 timer.

By Airel

Hvor mange timer fremmedspråk Vg2? :: Hvor lenge varer batteri på klokke?
Nyttige lenker