Hjem > E > Er Engelsk Et Fremmedspråk?

Er engelsk et fremmedspråk?

Skolefagene. Engelsk er et obligatorisk fremmedspråklig fag i norsk skole og starter allerede på 1. trinn. Faget er et gjennomgående fag og inngår i læreplanene for både grunnskolen og videregående opplæring.

Les mer

Tilsvarende, kan man ta engelsk fordypning på vgs?

Nei, du kan ikke velge engelsk fordypning på vgs. Hvis du skal gå et studieforberedende utdanningsprogram, må du ha et fremmedspråk. Hva du kan velge kommer litt an på hva skolen tilbyr, men tysk, spansk og fransk er vanlig. Hva er et fremmedspråk? Fremmedspråk er en fellesbetegnelse for de språkfagene i norsk skole som omfatter andre språk enn norsk og samisk. Betegnelse nyttes også tilsvarende utenfor skolesystemet, og en person med et mor [..]

Har man språk på vgs?

Hvilket språkfag skal jeg velge på videregående? Alle som går studieforberedende utdanningsprogram har fremmedspråk som fellesfag. På yrkesfag har du ikke det, kun norsk og engelsk. Hva er engelsk fordypning? Engelsk fordypning skal forberede elevene på et arbeidsliv som stiller krav om engelskspråklig digital kompetanse og variert språklig kommunikasjon. Engelsk fordypning tilbys som tilvalgsfag ved Lagård ungdomsskole.

Angående dette, er fremmedspråk obligatorisk?

På ungdomsskolen og studiespesialisering på videregående er et andre fremmedspråk obligatorisk. Én av hovedargumentene til å ha et andre fremmedspråk er å komme i kontakt med andre mennesker og kulturer, og at dette kan øke forståelsen for hvordan mennesker lever og tenker. Hvilket språk kan man ta på ungdomsskolen? Ikke bare engelsk, men også fransk, spansk, tysk, russisk, kinesisk og mange flere! Når du begynner på ungdomsskolen, skal du velge et fremmedspråk eller fordypning i engelsk, norsk, samisk eller matematikk. Mange skoler tilbyr også arbeidslivsfag. I denne brosjyren forklarer vi reglene for fagvalget på ungdomsskolen.

Man kan også spørre hvilke språk kan man ta eksamen i?

Du kan ta eksamen i alle fremmedspråk, både de med og uten opplæring, både vår og høst. Alle språkene følger gjeldende ordning for vurdering i fremmedspråk, se læreplanen for mer informasjon. Har man språk på påbygg? Det er ikke språk på påbygg. Du vil nok fint klare påbygg da du har 5 i snitt.

Man kan også spørre hvorfor velge arbeidslivsfag?

Arbeidslivsfag er gjerne for deg som liker å holde på med praktiske oppgaver, og i dette faget kan du f. eks. jobbe med å bygge modeller av hus, utføre sykkelreparasjoner, bake eller hjelpe til med vaktmestertjenester. Du kan også få bli nærmere kjent med yrkesfagene på videregående skole.

By Pul

Hva er kodeveksling? :: Kan det norske språket dø ut?
Nyttige lenker