Hjem > H > Hvor Lenge Har Man Fremmedspråk På Vgs?

Hvor lenge har man fremmedspråk på vgs?

Da vil du få undervisning på nivå I. Elever som IKKE har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen har fremmedspråk i tre år på videregående skole. Du begynner på nivå I på Vg1 og Vg2 og avslutter på nivå II på Vg3. Viktig: Fordi du må ha faget i tre år, kan du bare velge to programfag i stedet for tre på Vg3.

Les mer

Så, hvor mange timer fremmedspråk vg1?

Begynne med et nytt fremmedspråk på nivå I – med 113 timer på Vg1 og 112 på Vg2. Hvis skolen din tilbyr det, kan du i tillegg velge å ta fremmedspråk nivå II som programfag på Vg3 med 140 timer. Kan man bytte språkfag på ungdomsskolen? I løpet av første semester på 8. trinn, kan elevene i samråd med skolen og foresatte, gjøre omvalg mellom de ulike språkfagene skolen tilbyr. Når særlige hensyn tilsier det, kan skolen innvilge et slikt omvalg på et senere tidspunkt.

Ta dette i betraktning, kan man ta to språk på vgs?

Det er vanlig at en skole tilbyr flere språk, men opplæring i fellesfaget fremmedspråk ligger da mest sannsynlig på samme sted på timeplanen. Dermed kan du ikke følge opplæring i to språk samtidig. Derimot så kan det være mulig å velge språk som et programfag på vg2 og/eller vg3, hvis skolen tilbyr det. Ta dette i betraktning, hvor mange timer fremmedspråk vg2?

TrinnTimer totalt
Vg1113 timer
Vg2112 timer
Vg3140 timer

Hva betyr 2 fremmedspråk?

Elevene kan i stor grad selv velge 2. fremmedspråk. De vanligste språkene som velges som 2. fremmedspråk er fransk, spansk og tysk, men avhengig av skolenes tilbud kan elevene velge mellom et bredt antall andre språk. Er det gym på studiespes? I utgangspunktet må elevene ha kroppsøving for å få et fullverdig vitnemål. Kroppsøving er et fellesfag på lik linje med engelsk og norsk. Noen elever sliter med kroppsøving og får timene tilpasset slik at de får hatt gym. Dette kan man snakke med gymlærer eller rådgiver på skolen om.

Hvor mange timer skole i året?

På barnetrinnet er årsrammen for undervisning pr. lærerårsverk 741 timer (60-minutters enheter). På ungdomstrinnet er gjennomsnittlig beregnet årsramme for undervisning pr. lærerårsverk 656 timer (60-minutters enheter). Folk spør også hva er fremmedspråk nivå 3? Fremmedspråk nivå 3 bygger på fremmedspråk 2. Fremmedspråk 3 kan telle som ett av de to programfagene som du må ha til fordypning innenfor programområdet ”Språk, samfunnsfag og økonomi”. Det kan derfor velges som et av dine gjennomgående fag.

Kan man bytte språk på ungdomsskolen?

Normalt skal du ha det faget du har valgt, enten det er fremmedspråk , fordypning eller arbeidslivsfag , i alle tre årene på ungdomstrinnet. Hvis du likevel ønsker å bytte, må du ta opp dette med skolen din i løpet av det første halvåret i åttende klasse.

By Peppard

Hvordan bytte valgfag på ungdomsskolen? :: Hvordan se loggen på Netflix?
Nyttige lenker