Hjem > H > Hvor Bor Det Flest Nordmenn I Utlandet?

Hvor bor det flest nordmenn i utlandet?

Ifølge Wikipedia, er det over 200.000 norske statsborgere som er permanent bosatt i utlandet. USA, Tyskland, Spania, Italia, Sverige og Danmark er blant de landene hvor det bor flest nordmenn.

Les mer

Deretter, når kan man kalle seg norsk?

Man har all rett til å kalle seg norsk dersom man følger og verdsetter de Norske verdier, Jeg som er født og oppvokst i Norge med en mor fra Bosnia og en far fra Kongo definerer meg stolt som norsk, bosnisk og afrikansk. Det norske samfunn beveger seg fremover når det gjelder inkludering av ulike etnisiteter. Og et annet spørsmål, er norsk en etnisitet? Norge er imidlertid ikke en etnisk nasjon, men en nasjon basert på territorium og statsborgerskap. Ordet norsk har mange ulike betydninger. Snakker man om norsk kylling, norske fjell og norske fjorder, snakker man om norsk territorium. Dersom man snakker om politisk norsk, snakker man om norsk statsborgerskap.

Hvor mange etniske nordmenn er det i Norge?

Med andre ord er vi i underkant av 3,9 millioner «etniske norske» eller gruppen 000 av en befolkning på i underkant av 5,3 millioner. Det betyr igjen at vi siden 2013 er blitt 16 393 færre «etnisk norske», mens befolkningsveksten fortsetter. Altså er all befolkningsvekst i Norge innvandringsdrevet. Er samer etnisk norske? Hvem som faller innenfor og utenfor kategorien etnisk norsk er ofte uavklart eller omdiskutert. For eksempel vil mange personer av samisk eller delvis samisk bakgrunn framheve sin samiske identitet, mens noen også vil legge like stor eller større vekt på sin norske bakgrunn eller sine tilknytninger til det norske.

Tilsvarende, kom samene til norge først?

Samer er ikke det første, det opprinnelige folkeslag i Norge. Det er uomtvistelig. Under istiden, for om lag 10.000 år siden, var det ingen bosetting i det landet vi nå kaller Norge. Da isen smeltet og trakk seg tilbake, kom den første bosettingen i landet langs Norges kyst. Hvordan ble Norge befolket? Nordmenn var Europeere

Deres forfedre kan ha levd i det som i dag er Frankrike, Spania og Italia, og i det nåværende Russland. Funn av steinredskaper viser at den første bebyggelsen etablerte seg i Norge for 11.500 år siden.

Hvor kom de første nordmenn fra?

Den første kom fra sørvest. – Dette var mennesker som hadde levd i dagens Spania og Portugal under siste istid og som siden flyttet nordover etter hvert som isen smeltet. Det forteller Birgitte Skar som er arkeolog ved NTNU og en av forskerne bak studien. Hvor kommer samene fra opprinnelig? Samene er et urfolk som har sine tradisjonelle bosettingsområder i Norge, Sverige, Finland og Russland. Landområdet som samefolket tradisjonelt bebor kalles Sápmi. Den samiske befolkningen bor spredt i alle de land som har delt Sápmi mellom seg, både i og utenfor det tradisjonelle bosettingsområdet.

Du kan også spørre hvem var de første menneskene i norge?

De første sporene av mennesker i Norge er omtrent 11 000 år gamle. De første menneskene kom kanskje fra Nordsjøland. De kan ha krysset den smale Nordsjørenna, som skilte fastlandet i sør fra det som i dag er Norge. De kan også ha kommet landveien via det som i dag er Danmark og Sverige.

By Lucie Smyre

Hva koster det å få kjøreseddel? :: Hvilket folkeslag er nordmenn?
Nyttige lenker