Hjem > H > Hva Koster Det Å Få Kjøreseddel?

Hva koster det å få kjøreseddel?

Hvis du har yrkessjåførkompetanse for persontransport, trenger du ikke ta drosjesjåføreksamen. Det koster 1090,- kroner å ta drosjesjåføreksamen på en trafikkstasjon.

Les mer

Kan man kjøre buss uten kjøreseddel?

Skal du kjøre drosje, minibuss, buss, limousin eller liknende og motta betaling for det, trenger du en kjøreseddel i tillegg til førerkort. Hvor får man kjøreseddel? Søknad om førerkort rettes til Statens vegvesen. Søknad om kjøreseddel sender du til politiet der du bor. Når du søker om førerkort for første gang blir søknaden automatisk sendt til politiet for vandelskontroll.

Ta dette i betraktning, hva trenger man for å kjøre buss?

Busslappen kort fortalt

Det er imidlertid noen krav du må oppfylle: Du må ha fylt 24 år og du må inneha førerkort klasse B. I tillegg må du ha god helse - helseattest er et krav. Når du har tatt busslappen, har du lov til å kjøre alle typer busser, det være seg en leddbuss, ringbuss eller turbuss.
Du kan også spørre når trenger man løyve? Den som skal drive godstransport med motorvogn over 3500 kg eller persontransport mot vederlag må ha løyve. Det er berre reint sporadisk verksemd som ikkje vert omfatta av ”drive” omgrepet. Det vil seie at privatpersonar, eller til dømes idrettslag, i visse enkeltståande høve kan utføre transportoppdrag utan løyve.

Angående dette, hvem er fritatt for kjøre og hviletid?

Unntak i Norge

b) kjøretøyer som brukes eller leies uten fører av landbruks-, hagebruks-, skogbruks-, oppdretts- eller fiskeriforetak til godstransport knyttet til foretakenes egen næringsvirksomhet innenfor en radius av inntil 100 km fra det stedet der foretaket er hjemmehørende.
Du kan også spørre hvor lenge varer løyve? Det er ikke lenger noe krav til å holde løyvet i drift til visse tider eller på visse steder. Du kan selv velge når du vil kjøre. Drosjesentraler og andre du har kontrakt med kan stille egne krav til deg om når løyvet skal være i drift.

Hvordan fornye førerkort?

Du kan fornye førerkort og førerkortklasser på en trafikkstasjon eller gjøre det selv på Din side. Det er billigere å fornye førerkort på nett enn ved en trafikkstasjon. Vi sender det nye førerkortet til deg i posten, vanligvis i løpet av to uker. Hva må til for å fornye sjåførkortet? Er kortet tapt, mistet, stjålet, skadet eller ikke virker må du fylle ut et tapsskjema og en søknad om nytt sjåførkort, og bestille time på en trafikkstasjon innen syv dager. Inntil du mottar nytt sjåførkort, kan du kjøre på utskrift fra fartsskriveren.

Dessuten, hvordan levere helseattest førerkort?

Du kan sende helseattesten i posten til din lokale trafikkstasjon. Du kan også selv levere den.

By Kenti

Hvem har tilgang til Helsenorge? :: Hvor bor det flest nordmenn i utlandet?
Nyttige lenker