Hjem > H > Hvilket Folkeslag Er Nordmenn?

Hvilket folkeslag er nordmenn?

Nordmenn er i tradisjonell, etnografisk forstand beskrevet som et nord-germansk folkeslag med opphav i landet Norge som snakker det nordgermanske språket norsk og er genetisk og språklig nært beslektet med dansker, svensker, islendinger, tyskere, nederlendere og andre geografisk nærliggende folkeslag.

Les mer

Også, hva vil det si å være typisk norsk?

Nordmenn har alltid levd i harmoni med naturen, noe som har satt seg i den norske folkesjela. Et klima med kalde vintre og våte somre i et spektakulært landskap, har dannet grunnlaget for nordmenns oppførsel, vaner og interesser i et land hvor mange liker å være aktive og tilbringe tid utendørs. Hva gjør en nordmann til en nordmann? Fosli skriver i boka at en nordmann er “«innbyggere som normalt i det minste har et innslag av foreldre født i Norge, som regnes som nordmenn av andre folkegrupper og selv identifiserer seg med landet og føler et fellesskap med sine landsmenn».

Angående dette, hva er en nordmann?

De som er lojale mot ”det norsk felleskapet” kan defineres som nordmenn. Om ”hvem vi er” uttrykkes som en samlende idé for ”dette norske fellesskapet” greier vi å oppfatte oss selv som samfunn. Hvor stammer det norske folk fra? Andre har funnet at nordmenn er nærmest beslektet med svensker, dansker, tyskere og nederlendere. DNA-studier har vist at befolkning i Skandinavia inkludert Norge i liten grad stammer fra de første jeger-sanker-folkene som kom til området etter istiden.

Hvem kom først til Norge samer eller nordmenn?

Samer er ikke det første, eller det opprinnelige folk i Norge. Under siste istid, for om lag ti tusen år siden, var det ingen bosetting i Norge. Da isen smeltet og trakk seg tilbake, kom den første landstripe til syne langs kysten vår. Det var hit de første nordmenn kom. Så, hva er en typisk norsk verdi? Når folk blir spurt om hvilke moralske og politiske verdier de mener rår i Norge, svarer de fleste: Politisk demokrati, likestilling mellom kjønn og likeverd mellom alle mennesker, åndsfrihet – frihet både til å ytre seg og til å utøve sin tro, toleranse og respekt, økonomisk og sosial likhet, solidaritet og aktiv

Folk spør også hva særpreger det norske samfunnet?

Det moderne Norge er et samfunn kjennetegnet av velferd, likestilling og økonomisk stabilitet. Som nasjon har Norge røtter tilbake til 800-tallet. Landet ble uavhengig fra Sverige i 1905, og har siden vært et konstitusjonelt monarki. Følgelig, hva kjennetegner nordmenn og norsk kultur? Det er som sagt den unike miksen av kulturtrekk som utgjør «norsk kultur». Vi kan starte med å se på noen «ting» som blir sett på som norske og som gjerne symboliserer Norge: vikinger, troll, matpakke, brunost, ostehøvel, dugnad, hytta, påskefjellet… De fleste land har noen slike najonale klisjeer.

Også, når er man nordmann?

— En er definitivt norsk om man er født i Norge, er norsk statsborger og føler seg norsk. Dessverre knytter mange etniske nordmenn - grunnet årelang negativ politisk retorikk og av dårlig vane - det å være «norsk» opp mot hudfarge.

By Romie Wurzer

Hvor bor det flest nordmenn i utlandet? :: Har Canal Digital internett?
Nyttige lenker