Hjem > H > Hvordan Foregikk Rikssamlingen I Norge?

Hvordan foregikk rikssamlingen i Norge?

I dag er det enighet blant historikere om at den norske rikssamlingen startet på Vestlandet, utvidet seg til Trøndelag og deler av Nord-Norge, for til slutt også å inkludere Østlandet. Samlingen begynte på slutten av 800-tallet, og ble i hovedsak avsluttet på midten av 1000-tallet.

Les mer

Tilsvarende, hvem kristnet norge ifølge sagaen?

Det endte med at hele folket fulgte Olavs påbud og lot seg kristne, både i det riket som kong Tryggve, far hans, hadde styrt, og i det som Harald Grenske [far til Olav den hellige], hadde hatt. I løpet av den sommeren og vinteren etter ble hele folket i Viken kristnet. Hvem vant slaget ved Svolder? Eirik jarl ble blant seierherrene i slaget ved Svolder. Eirik jarls menn border Ormen Lange, tegning av Halfdan Egedius.

Hvor er Svolder?

Stedet hvor slaget ble utkjempet, Svolder, kan derimot ikke bli identifisert med sikkerhet. I henhold til Adam av Bremen forgikk det i Øresund. Ågrip og Historia Norvegiæ plasserer stedet utenfor Sjælland. Theodoricus monachus sier at det skjedde «ved øya som er kalt for Svöldr, og det ligger nær Slavia». Følgelig, hvor kommer olav den hellige fra? Olav Haraldsson, alias Olav den hellige eller St. Olav, ble født i Vestfold og var tippoldebarn av Harald Hårfagre. Gutten vokste opp sammen med mor Åsta og stefaren Sigurd Syr, som også var av Hårfagre-ætt. Fra Olav var 12 år, var han i 10 år ute på tokt.

Hvor kom Olav Tryggvason fra?

Olav Tryggvason Konge i Norge
Fødtpå 960-tallet på ukjent sted Norge
Dødca. 999 Slaget ved Svolder
BeskjeftigelseKriger, monark
EktefelleTyra Haraldsdatter, datter til kong Harald Blåtann av Danmark
Hvor ble Norge samlet til ett rike? Sagaene forteller at det var Harald Hårfagre (ca. 865 - ca. 933) som samlet Norge til ett rike. I følge Snorres kongesagaer var Harald Hårfagres far, Halvdan Svarte, småkonge i Vestfold og Oppland.

Hvem falt i slaget ved Hafrsfjord?

Da Harald fikk høre dette, gjorde han klar sine egne skip, og seilte sydover. Dermed møttes de to hærene nord for Jæren, ved Hafrsfjord. Snorre forteller videre at det ble en hard kamp, men at kong Harald gikk av med seieren. Hvem ligger gravlagt under Nidarosdomen? Nidarosdomen var ikke sognekirke i middelalderen, slik at ingen lekfolk ble gravlagt her. I tillegg til de kongelige har biskoper og andre geistelige som var knyttet til kirken fått sine graver her. Ena av disse var erkebiskop Øystein Erlendsson.

Derav, hvor er olavsskrinet?

Da svenskene erobret slottet i 1564, trakk de sølvnaglene ut av det visstnok gjenværende, opprinnelige skrinet, som de tok med seg da de flyktet, og gravde ned i Fløan kirke i Stjørdal. Olavsskrinet ble deretter hentet til Trondheim. 8. juni i 1564 ble det satt ned i en åpen, murt grav i Nidarosdomen.

By Salisbarry

Hvilken svensk konge ble drept ved Fredriksten festning? :: Hva holder Olav Tryggvason?
Nyttige lenker