Hjem > H > Hva Er En Berettende Kilde?

Hva er en berettende kilde?

Berettende kilder forteller om noe som har skjedd. Vi skiller mellom førstehåndsberetninger og andrehåndsberetninger. Kildekritikk eller kjeldekritikk er kritisk granskning av kilder og bedømming av troverdigheten i påstander i informasjon.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva er levninger historie?

Litt forenklet kan vi si at å bruke en kilde som en levning innebærer at vi anvender kilden til å si noe om tiden og konteksten kilden er laget i. Hva er forskjell på primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hvordan sitere maleri?

Man kan sitere i sin egen tekst. Da setter man inn sitatet i anførselstegn eller i en fotnote. I begge tilfeller må man oppgi korrekt hvor man har hentet sitatet fra. Hva menes med en levning? Levning betyr omtrent det samme som rest.

Tilsvarende, hva er en beretning?

Beretning kommer av det gamle uttrykket å berette, altså å fortelle noe. Alle kilder kan leses som en beretning. De forteller deg hva som skjedde. På lik linje med kilder så deles beretninger opp i primær og sekundær. Hva betyr normativ kilde? Beskrivende og normative kilder

Beskrivende kilder forteller om hvordan noe er, eller i alle fall hvordan forfatteren vil ha oss til å tro at noe er, mens normative kilder forteller om hvordan noe bør være. Til de normative kildene regnes blant annet lover, forordninger, påbud og vedtak.

Hva er den opprinnelige betydningen av ordet kilde?

Opprinnelse er begynnelsen, startpunktet, årsaken eller utgangspunktet som noe er utviklet fra. Er bilder primærkilder? Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

Hva er Tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

By Sefton Mccolpin

Hva er en skriftlig kilde? :: Hva heter Tor sine geiter?
Nyttige lenker