Hjem > H > Hva Heter Tor Sine Geiter?

Hva heter Tor sine geiter?

Et av Tors mange navn er Ake-Tor. Dette navnet har han fått fordi han ofte kjører over himmelen i en vogn trukket av de to geitebukkene Tanngnjost og Tanngrisne. Mytene forteller at torden og lyn oppstår når Tor kjører med vognen.

Les mer

Hva betyr navnet Loke?

Loke er en moderne form av det norrøne mannsnavnet Loki. Navnet har usikker betydning, men kan være dannet av lok, «slutt», eller loka, «å stenge, å låse, å avslutte». Loke var en betydningfull figur i norrøn mytologi. Hvem drepte Midgardsormen? Under Ragnarok kommer Midgardsormen opp på land, og bukter seg over åker og eng. Da skal Tor kjempe mot den, og drepe den.

Hva er en jotne?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere. Hvor bor vanene? Menneskene bor i Midgard, som er midt i verden. Æsene og vanene bor i Åsgård. Mellom gudenes og menneskenes verden er det en bro, kalt Bifrost. Menneskene kan se den som regnbuen.

Hva er æser?

Æser var hovedguddommene i norrøn mytologi. De var høyere vesener enn jotner, dverger og alver, og de rådde over menneskene. En kvinnelig guddom ble kalt åsynje, en mannlig ble kalt ås. Æsenes bolig het Åsgard. Hva heter Spydet til Odin? Odins bolig heter Valaskjalv, der han sitter i sitt høysete Lidskjalv. Odin har spydet Gungne og gullringen Draupne.

Hvem drepte Tor?

Den profilerte forsvarsadvokaten Tor Kjærvik (70) ble skutt og drept i sitt hjem på Røa i Oslo . Kjærviks sønn i 30-årene er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer. Hvor gammel var Odin da han døde? Odin Olsen Andersgård ble bare 13 år gammel. I dag er det ett år siden han døde.

Derav, hvem var frøya?

Frøya er den viktigste åsynjen, gudinnen, i Åsgård og i den norrøne mytologien. Hun er egentlig en av vanene, og hennes særlige ansvarsområde er erotikk, kjærlighet og fruktbarhet, men også død og seid, som er en form for magi og dyp kunnskap om livet og døden.

By Kleiman

Hva er en berettende kilde? :: Når kan man plante bringebærbusker?
Nyttige lenker