Hjem > H > Hvordan Vurdere En Historisk Kilde?

Hvordan vurdere en historisk kilde?

Når du skal vurdere om historiske dokumenter (kilder) er til å stole på, om de er troverdige, må du stille følgende spørsmål:

  1. Hvem laget kilden?
  2. Hva slags kilde er dette?
  3. Når ble kilden skapt?
  4. Hvor ble kilden til?
  5. Hvorfor ble kilden skapt?

Les mer

Følgelig, hva er en levning?

Litt forenklet kan vi si at å bruke en kilde som en levning innebærer at vi anvender kilden til å si noe om tiden og konteksten kilden er laget i. Tilsvarende, hvordan skrive kildehenvisning i tekst? APA-stil i den løpende teksten. I dette systemet skal kildehenvisningen settes i parentes i den løpende teksten. Henvisningen skal inneholde forfatter, utgivelsesår og sidetall. Bruk kildehenvisning både ved sitat og ved parafrase.

Hvordan skal referanselisten se ut?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse. Tilsvarende, hvordan skrive en referanse? Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall.

Dessuten, hva er kildekritikk og hvorfor er kildekritikk viktig?

Kildekritikk er å vurdere avsenderen av et stykke informasjon og hvor troverdig informasjonen er. Kildekritikk benyttes både av de som bruker medier og av de som lager medieinnhold. I sin aller enkleste form er kildekritikk å stille seg to kritiske spørsmål: Hvem er kilden? Og et annet spørsmål, hva er kildekritikk ndla? Kildekritikk. Kildekritikk handler om å kvalitetssikre den informasjonen du får fra en muntlig eller skriftlig kilde, før du tar den i bruk. Det handler også om å avsløre bevisst desinformasjon og ikke bidra til å spre slik informasjon videre.

Og et annet spørsmål, hvorfor er det viktig å forholde seg til mer enn bare én kilde om et tema?

- Som sagt er meningen med å oppgi en kilde blant annet å gi ens egen argumentasjon troverdighet, og da bør en finne fram til nettsteder og personer som i kraft av sin stilling, utdanning og realkompetanse har stor innsikt i det aktuelle emnet, råder Harboe. Og et annet spørsmål, hvordan skrive til ung no? Kontakt redaksjonen

Da kan du kontakte oss på [email protected]. Redaktør for ung.no er Håvard Atle Skaug.

Hvem lagde ung no?

ung.no er et nettsted, det offentliges informasjonskanal for ungdom. Det drives av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

By Tay

Hvordan velge riktig nettleser? :: Hvordan skrive en god kilde?
Nyttige lenker