Hjem > H > Hva Slags Kilde Er Bilder?

Hva slags kilde er bilder?

Primærkilde er det originale materialet (dokumenter, bilder, brev og lignende) som historikeren bygger sine fremstillinger på. En sekundærkilde bygger på en primærkilde, og er en tolkning av denne.

Les mer

Du kan også spørre hva er en førstehåndskilde?

Førstehåndskilder er øyenvitneskildringer, beretninger nedtegnet eller fortalt av en person som selv opplevde hendelsene eller betraktet de omtalte omstendighetene. Dette kan være muntlige beretninger, memoarer, intervjuer og avisartikler. Andrehåndskilder er gjenfortellinger av en førstehånds framstilling. Ta dette i betraktning, hva betyr det at en kilde er objektiv? Objektive kilder er nøytrale og har ikke som mål å påvirke eller overbevise. En objektiv kilde kan være et leksikon eller en forskningsartikkel.

Ta dette i betraktning, hva er kildekritikk quizlet?

Kildekritikk er kritisk granskning av kilder og bedømming av troverdigheten i påstander i informasjon. I dagligtale brukes det gjerne om evne til å skille seriøse fra useriøse informasjonskilder eller evne til å utvise sunn kritisk sans til informasjon. Hvordan vite om det er en god kilde? Store norske leksikon er en god kilde, hvor innholdet er skrevet av fagpersoner, og faktasjekket. På skolen er ofte Wikipedia ansett som en dårlig kilde, som du ikke skal henvise til. Det er derimot mye godt stoff også her, og mange av artiklene på Wikipedia viser til andre gode kilder.

Hvordan finne gode kilder?

Finn gode ord og begrep

  1. Finnes det andre ord som kan brukes i søkingen, synonym eller lignende begrep.
  2. Er ordet riktig skrevet.
  3. I engelske baser, har du brukt dekkende engelske ord eller termer for søkingen din.
  4. Er søkeordet for generelt eller for spesielt.
Hvordan vurdere en kilde? TONE – et verktøy for å vurdere kilder
  1. Hva vet du om forfatteren?
  2. Hvilken stilling, bakgrunn eller utdanning har forfatteren?
  3. Er dette relevant for det som er publisert?
  4. Hvor er det publisert?
  5. Hvem er utgiver eller eier av nettstedet?
  6. Hva er utgitt og publisert her tidligere?

Hva er ytre kildekritikk?

En kan skille mellom ytre kildekritikk (kildenes troverdighet/reliabilitet) og indre kildekritikk (kildens innhold og sannhet). I praksis er kildekritikk et godt håndverksmessig utført forskningsarbeid. Deretter, hva vil det si å være pålitelig? Når den brukes som et adjektiv, beskriver noen eller noe som er konsekvent godt i kvalitet eller ytelse, kunne stole på. Når den brukes som et substantiv, representerer den en pålitelig person eller ting.

Du kan også spørre hva bruker vi kilder til?

Kildene kan brukes på to måter. Alle typer kilder kan brukes som levninger, dvs. som dokumentasjon på den situasjonen de oppsto i. Skriftlige kilder utnyttes som beretninger når man gransker innholdet i den fortellingen som er nedskrevet.

By Sigsmond

Hva ser en begrenset venn på Facebook? :: Hva er Kildebegreper?
Nyttige lenker