Hjem > H > Hvordan Skrive En God Kilde?

Hvordan skrive en god kilde?

En vitenskapelig kilde oppgir alltid den tidligere forskningen som den bygger på. Vær ekstra kritisk til innholdet dersom kildene ikke er oppgitt. Referanselisten gir leseren et raskt overblikk om det blir henvist til relevant forskning. Dette er et kvalitetskriterium og et viktig aspekt i vurderingen av kilder.

Les mer

Er Daria no en god kilde?

Kilde 4: Dårlig: Daria.no er en side hvor studenter og elever legger ut oppgaver og henter sider, helt siden vi begynte på skolen har vi fått beskjed om IKKE å bruke Daria.no som kilde. Siden har en forfatter og mye av informasjonen er riktig, men i kommentarene er det fler personer som har funnet feil i kildene. Dessuten, hvordan vet man at en kilde er troverdig? Kildekritikk handler om å vurdere avsenderens informasjon:

  • Hvem er kilden?
  • Hvor troverdig er det som sies akkurat nå?
  • Hva er hensikten med innlegget?
  • Hvordan er språket, bildene og grafene til kilden?
  • Er kilden aktuell?

Folk spør også hvordan kan du vurdere om en kilde er til å stole på?

Under troverdighet stiller du spørsmål som går på om forfatteren (hvis det er oppgitt), nettsiden eller utgiveren av kilden er pålitelig eller verdig tilliten.

  1. Hva vet du om forfatteren?
  2. Hvilken stilling, bakgrunn eller utdanning har forfatteren?
  3. Er dette relevant for det som er publisert?
  4. Hvor er det publisert?
Hvordan kildehenvisning? Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Hvordan vurderer vi en tekst kildekritisk?

Kildekritikkvurdere

Vurdere kvaliteten på informasjon

  1. T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?»
  2. O står for objektivitet: «Er det nøytralt?»
  3. N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»
  4. E står for egnethet: «Passer det inn?»
Folk spør også er ung no en troverdig kilde? Det betyr at ungdom skal finne den informasjonen de trenger, og at vi skal dekke de temaene som ungdom er interessert i – fra kropp, seksualitet og psykisk helse til fritid, jobb og utdanning. Ung.no skal være en troverdig, tydelig og trygg aktør som tar ungdommene på alvor, og som de vet at de kan stole på.

Også, er wikipedia en sikker kilde?

Tidligere hadde Wikipedia lav status blant for eksempel lærere. I dag er Wikipedia ofte førstevalget i søkemotorer og er mye brukt. Wikipedia kommer godt ut i mange undersøkelser. Det har også blitt skrevet flere masteroppgaver om kvaliteten til Wikipedia og konklusjonen er at Wikipedia er like bra som andre leksika. Du kan også spørre hva er en sikker kilde? Nøyaktighet. At en kilde er nøyaktig, betyr at informasjonen er oppdatert og at den inneholder alle viktige detaljer. Sjekk når informasjonen er publisert, og om stoffet kan være utdatert. Det som var sant i 1999, er ikke nødvendigvis sant i dag.

Hvorfor kan det være nyttig å se på hva kilden har skrevet tidligere?

D) Hvorfor kan det være nyttig å se på hva kilden har skrevet tidligere? Det en kilde har skrevet eller delt før kan vise om du kan stole på den. Dersom kilden har delt mye usann informasjon tidligere er det grunn til å bli skeptisk og undersøke informasjonen nærmere andre steder.

By Melia Gongalez

Hvordan vurdere en historisk kilde? :: Hvilken forskjell utgjør det om man endrer synsvinkelen i en novelle?
Nyttige lenker