Hjem > H > Hvordan Skrive Kilde Uten Forfatter?

Hvordan skrive kilde uten forfatter?

«Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. 1: [1] Universitetet i Stavanger.

Les mer

Man kan også spørre hva er en god referanse?

Ideelt sett bør referanser kunne hentes inn fra hvem som helst som kandidaten har jobbet med tidligere. Utvalget som gjøres bør være mest mulig bredt, pålitelig og relevant. Jobbsøkere bør derfor kunne bes om å oppgi navn på sine tidligere ledere, nære kolleger og samarbeidspartnere, som det kan velges fra. Hvilken Referansestil? Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer.

Du kan også spørre hva gjør jeg hvis verket har flere forfattere?

Ved flere medforfattere skal listen alfabetiseres ut fra førsteforfatteren. Har en forfatter skrevet flere verk, skal de ordnes kronologisk med eldste årstall først. Har en forfatter skrevet flere verk i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene. Hvordan skille like kilder? Dersom du bruker flere kilder i samme setning kan disse settes i samme parentes, og du skiller dem med semikolon.

Hvordan henvise til paragrafer?

Det henvises til lovbestemmelser ved bruk av paragraftegnet «§». Det skal være mellomrom etter paragraftegnet. I lovhenvisninger med korttittel brukes ikke genitivsform. Det kan vises til flere paragrafer med to paragraftegn, uten mellomrom. Dessuten, når skal man henvise til kilder? En stor del av det du skriver vil være basert på andre forfatteres ideer, teorier, data, funn etc. Når du bruker andres arbeid i ditt eget, må du alltid oppgi hvor du har hentet informasjonen fra. Det er ikke nødvendig å oppgi kilde hvis du skriver noe som er allment kjent og akseptert.

Du kan også spørre hva er en normativ kilde?

Beskrivende og normative kilder

Beskrivende kilder forteller om hvordan noe er, eller i alle fall hvordan forfatteren vil ha oss til å tro at noe er, mens normative kilder forteller om hvordan noe bør være. Til de normative kildene regnes blant annet lover, forordninger, påbud og vedtak.
Hva er en muntlig kilde? En muntlig kilde er en muntlig overlevering fra en person til en annen. I rekonstruksjonen og forståelsen av en begivenhet vil en ofte være avhengig av å snakke med folk som enten var til stede selv eller har fått kunnskap om begivenheten fra andre. Altså førstehåndskilder og annenhåndskilder.

Og et annet spørsmål, hva er en levning kilde?

En kilde kan også være en levning som forteller noe mer enn hva som står skrevet med ord; Da du kjørte inn i bilen med sykkelen din, måtte du fylle ut en ulykkesforklaring. Du brukte penn, men det regnet så skriften flyter litt.

By Broida

Hvordan gjengi kilder? :: Hvordan referere Sekundærkilde?
Nyttige lenker