Hjem > H > Hva Er En Skriftlig Kilde?

Hva er en skriftlig kilde?

De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

Les mer

Så, hva er tone regelen?

TONE står for fire viktige nøkkelord som du kan bruke når du skal vurdere en informasjonskilde: Troverdig: Er kilden sikker? Objektiv: Er kilden nøytral? Nøyaktig: Finner du slurv og juks? Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Ta dette i betraktning, hvordan referere til tabell?

► Alle figurer og tabeller bør ha en figur- eller tabelltekst, og et nummer. ► Tabeller og figurer skal alltid henvises til i oppgavens hovedtekst ► Figur og figurtekst skal sammen kunne stå godt for seg selv ► Likevel: Forklar figuren, hva den viser eller hva du trekker ut av den, i hovedteksten. Også, hvordan sette opp en kildeliste? Litteraturlisten skal:

  1. plasseres til slutt i oppgaven, men før eventuelle vedlegg.
  2. alltid begynne på ny side og ha overskriften Litteratur eller Referanser.
  3. ha hengende innrykk, dvs.
  4. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.

Hva er forskjellen mellom deskriptiv og normativ?

Deskriptiv betyr beskrivende. Deskriptiv brukes ofte i motsetning til normativ. Da beskriver deskriptivt hvordan ting er, mens normativt beskriver hvordan ting bør være. Hva er forskjellen på normative og deskriptive definisjoner? Et deskriptivt utsagn handler om hva som er, et normativt utsagn om hva som bør være. Der det deskriptive utsagnet i utgangspunktet har som formål å beskrive en virkelighet, har det normative utsagnet i utgangspunktet som formål å påvirke virkeligheten.

Hva er forskjellen mellom deskriptiv og normativ etikk?

Deskriptiv etikk er den delen av etikken som undersøker hvilke moralske verdier som fins i befolkningen og hvor utbredt de er. Mens den normative etikkens oppgave er å begrunne hva som er rett og galt, beskriver den deskriptive etikken hva som oppfattes som rett og galt. Hva menes med en historisk kilde? Historien, som vi kjenner den, er egentlig en gjenfortelling basert på fragmenter overlevert oss fra fortida. Disse fragmentene kalles kilder og kan være alt fra bilder, film, lydbånd, brev (private og offentlige), aviser og plakater. Selv små frimerker og mynter kan være en kilde.

Følgelig, hva vil det si å være pålitelig?

Når den brukes som et adjektiv, beskriver noen eller noe som er konsekvent godt i kvalitet eller ytelse, kunne stole på. Når den brukes som et substantiv, representerer den en pålitelig person eller ting.

By Sibeal Memmott

Er det gris i cheeseburger? :: Hva er en berettende kilde?
Nyttige lenker