Hjem > K > Kan Lekfolk Oppnå Nirvana?

Kan lekfolk oppnå nirvana?

Det er mulig for både lekfolk, munker og nonner å oppnå full oppvåkning, dog enkelte grener innenfor buddhismen betviler dette - noe som har medført til at deres meditasjonspraksis og fokus på å utvikle "jhana" (absorpsjonstilstander) i enkelte nyere skoler har mistet mye av det opprinnelige fokuset Buddha gav det.

Les mer

Følgelig, hva betyr theravada buddhisme?

Theravada er en retning innen buddhismen som hevder å ha bevart Buddhas lære uten endringer eller tillegg. Theravada ble utskilt på 200-tallet fvt. i India og ble samtidig etablert på Sri Lanka, der den siden har vært singhalesernes religion. Folk spør også hvor mange tilhengere har theravada? 365 millioner Mahayana-buddhister, 105 millioner theravada-buddhister og 25 millioner vajrayana-buddhister i verden.

Hva må man gjøre for å oppnå nirvana?

For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon. Dessuten, hvem kan oppnå nirvana theravada? Theravada er den eneste gjenlevende skolen av de eldste buddhist-skolene som oppstod i India på 200-tallet f.Kr. Den vektlegger at bare de som dedikerer seg fullstendig til etisk trening, meditasjon og klosterliv, kan nå det endelige målet, som er nirvana. Dette regnes som ekstremt vanskelig, selv for munker og nonner.

Så, hvordan praktiserer buddhister bønn?

Bønn er vanlig i buddhistiske tradisjoner, selv om det ikke alltid er klare grenser mellom hva man skal anse som bønn, lovprising, resitasjon, ritual og meditativ visualisering. Hvilken rolle slik kommunikasjon har, og hvilke former den tar, varierer. Hva er forskjellen mellom theravada og mahayana? Theravada ser på Buddha som en opplyst lærer, som har vist veien til nirvana. Mahayana ser på Buddha som en uendlig rekke av guddommelige buddhaer. Vajrayana ser på Buddha som en universell ur - Buddha som viser seg i mange buddhaer. Theravada har meditasjon og munkene har strenge leveregler.

Også, hva er kvinnesynet i buddhismen?

Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har. I forhold til dette, hva er buddhismens tre hovedretninger? Det er også vanlig å omtale Theravada, Mahayana og Vajrayana som tre retninger eller skoler innen buddhismen.

Hvilket land har flest theravada buddhister?

Theravada er svært utbredt blant annet i land som Sri Lanka, i Burma, Thailand, Laos, Kambodsja, deler av Kina, Vietnam og Malaysia, og er i stadig voksende omfang her i Vesten. Det høyeste målet, og primær-fokuset i Theravada-buddhismen er med andre ord den individuelle frigjøring fra samsara ved hjelp av egeninnsats.

By Bloxberg Otley

Hvilken hovedretning tilhører buddhistene i Vietnam? :: Hvorfor blir det så mye is i kjøleskapet?
Nyttige lenker