Hjem > H > Hvilken Hovedretning Tilhører Buddhistene I Vietnam?

Hvilken hovedretning tilhører buddhistene i Vietnam?

I Vietnam praktiseres theravada- og mahayana-buddhisme ved siden av kristendom, taoisme, konfusianisme og lokale kultformer.

Les mer

Hva er hovedretninger?

fremherskende retning (for bevegelse, en vei e.l.) Man kan også spørre hva ønsker buddhistene å oppnå? Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt.

Så, hvor kommer man etter nirvana?

Samsara beskrives som et hav fullt av farer med døden som en alltid overhengende trussel, og målet er å bryte ut av samsara og bli fri. Kontrasten til gjenfødelse er moksha, som betyr løsrivelse og frigjøring fra gjenfødelse, og nirvana, som betyr utslukning eller opphør av det begjæret som forårsaker gjenfødelse. Hva skjer når du har oppnådd nirvana? En som har oppnådd Nirvana i dette livet, kan etter sin død velge å bryte ut av samsara og aldri mer bli gjenfødt. Det kalles å gå inn i parinirvana. Nirvana er ikke sammenlignbart med kristendommens begrep for «himmelen», det vil si et personlig evig liv etter ens fysiske død.

Dessuten, hva er de tre drivkreftene i sinnet som fører til smerte og utilfredshet ifølge buddhismen?

De tre rot-årsakene som fører til lidelse/smerte er uvitenhet, hat og begjær. Sannheten om utilfredshetens opphør: er sannheten om lidelsens opphør. Buddha påviser at selv lidelse/smerte kun er midlertidig. Kan en dame bli munk? En betingelse for at kvinnene kan bli innlemmet i det religiøse fellesskapet av munker og nonner, er historisk at de går med på å overholde åtte ekstra regler, i forhold til hva en mann må for å bli munk. En nonne må blant annet, uansett alder, alltid reise seg for en munk.

Når tenner buddhistene lykter?

Vesak er buddhistenes viktigste høytid. Den feires i april/mai. De spiser god mat, leker, synger og gir hverandre kort og gaver. De pynter husene sine med lykter og flagg. Hva blir sagt når buddhister ber? Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma.

Hvorfor ønsker buddhister å oppnå nirvana?

Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg.

By Noella Merel

Er det påbudt med Waterguard? :: Kan lekfolk oppnå nirvana?
Nyttige lenker