Hjem > H > Hvordan Oppnå Samsara Hinduismen?

Hvordan oppnå samsara hinduismen?

I hinduismen og buddhismen er frelsesmålet å unngå denne vandringen i gjenfødelser (hinduismen: moksha, buddhismen nirvana). Som universet ellers har denne sirkelen av gjenfødsler ingen begynnelse eller slutt. Hinduene tror at når man dør vandrer sjelen (atman) inn i nye vesener som fødes. Atman dør ikke.

Les mer

Hva er karma og samsara?

Karma og gjenfødsel

I indisk religion er det livet som vi lever nå, bare et i en rekke liv. Alle som lever, har levd mange liv tidligere, og de fleste vil leve mange liv etter dette. Rekken av gjenfødsler kalles samsara og har en negativ konnotasjon. Det endelige målet er å unnslippe samsara.
Man kan også spørre hva er samsara og nirvana? Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg.

Hva symboliserer lærens hjul?

Dharmachakra (sanskrit: धर्मचक्र; pāli: Dhammacakka; tibetansk འཀོར་ལོ།, chos kyi 'khor lo; betydningen Dharmas hjul eller Lovens hjul) er et symbol for dharma, Buddhas lære om veien til sann opplysning. Et tilsvarende symbol brukes også innen jainismen. Hva er Dharmahjulet? Dharmahjulet (sanskrit IAST dharmacakra, pali dhammacakka) er eitt av åtte lukkebringande symbol (asjtamangala) i fleire indiske religionar som buddhismen, djainismen og hinduismen. Det har vore eit symbol på dharma ('loven' eller 'vegen'), læra til Gautama Buddha om vegen til nirvana, sidan tidleg buddhisme.

Så, hvordan oppnå moksha hinduismen?

Moksha nås gjennom innsikt, gjennom yoga og askese, gjennom tilbedelse av guder eller på andre måter. Troen på steders frelsende kraft står sterkt i flere indiske religioner, spesielt hinduismen og jainismen. Her blir det å være på steder med frelsende kraft sett på som middel til å oppnå moksha. Hva er moksha enkelt forklart? Moksha er frigjøringen fra synd som fører til at en ikke lenger blir bundet til illusjonene som klenger seg til ens oppfattelsesapparat. Det er alle hinduers mål å komme seg ut av samsara / inkarnasjonssyklusen / reinkarnasjonen og oppnå moksha.

Hva heter de hellige skriftene i hinduismen?

De eldste tekstene er vedaene som utgjør et felles trosgrunnlag for alle hinduer. Vedaskriftene består av fire store samlinger av hymner; Rigveda, Ajurveda, Atharvaveda og Samaveda. I de vediske hymnene skildres dyrkelsen av guder som Agni, Indra og Varuna gjennom nitide ritualer der ilden og offeret står sentralt. Ta dette i betraktning, hva er karmaloven i buddhismen? Karmaloven gjelder alle levende vesener. Enhver handling med intensjon fører til karma. Det er altså ikke handlingen i seg selv, men impulsen eller intensjonen før handlingen, som produserer karma. Å tråkke på en snegle ved et uhell gir eksempelvis ikke dårlig karma ifølge buddhismen, fordi handlingen ikke var villet.

Og et annet spørsmål, hva er en sangha?

Sangha er den tredje av buddhismens «tre juveler», ved siden av Buddha og dharma. Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket.

By Weber

Hva er Karmaloven i hinduismen? :: Hvordan skrive liten d?
Nyttige lenker