Hjem > K > Korleis Oppnå Nirvana?

Korleis oppnå nirvana?

For å lære korrekt meditasjon må en følge den åttedelte veien – som er Buddhas manual for å realisere nirvana. For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon.

Les mer

Hva skjer når du har oppnådd nirvana?

En som har oppnådd Nirvana i dette livet, kan etter sin død velge å bryte ut av samsara og aldri mer bli gjenfødt. Det kalles å gå inn i parinirvana. Nirvana er ikke sammenlignbart med kristendommens begrep for «himmelen», det vil si et personlig evig liv etter ens fysiske død. Dessuten, når tenner buddhistene lykter? Vesak er buddhistenes viktigste høytid. Den feires i april/mai. De spiser god mat, leker, synger og gir hverandre kort og gaver. De pynter husene sine med lykter og flagg.

Også, hva går den åttedelte veien ut på?

Den åttefoldige vei er veien som ifølge buddhistisk lære fører til lidelsens opphør og dermed til frihet fra videre gjenfødelse. Følgelig, hvordan kan man oppnå moksha? Moksha nås gjennom innsikt, gjennom yoga og askese, gjennom tilbedelse av guder eller på andre måter. Troen på steders frelsende kraft står sterkt i flere indiske religioner, spesielt hinduismen og jainismen. Her blir det å være på steder med frelsende kraft sett på som middel til å oppnå moksha.

Du kan også spørre hvordan kommer man ut av samsara?

I buddhismen er samsara et fengsel, der uvitenhet, grådighet og hat binder mennesker fast. Man kan kun bryte ut ved å oppnå nirvana. Det som binder mennesker til dette kretsløpet, og som bestemmer hva som blir din neste gjenfødsel, er karma. Er det nirvana i hinduismen? Nirvana er eit omgrep frå hinduismen og buddhismen som tyder lausriving frå livssyklusen. I buddhismen blir det også kalla nibbana og i hinduismen og djainismen moksja. Å oppnå nirvana blir i desse religionane sett på som det høgaste målet for sjela. Denne religionsartikkelen er ei spire.

Hvilke høytider har buddhismen?

Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai. Dessuten, hvilke symboler har buddhismen? Ordet chakra betyr opprinnelig hjul på sanskrit, og et hjul med åtte eller flere eiker er et av de eldste symbolene for buddhismen, og har vært brukt som det siden de eldste fasene av indisk buddhisme. Avhengig av utformingen kan hjulet representere ulike meninger: med 8 eiker viser hjulet til Den åttedelte veien.

Hva er buddhismens viktigste høytid?

I dag feirer vi Vesak, den største buddhistiske høytiden til minne om Buddhas oppnåelse av opplysning eller nirvana, det som gjorde ham tll en Buddha en fullmånedag i april/mai, for over 2500 år siden. Under Vesak feirer man ikke kun Buddhas opplysning, men også det faktum at alle kan oppnå samme opplysning.

By Aristotle

Hva er nirvana lett forklart? :: Hva er årsakene til at dansk overtar som skriftspråk i Norge?
Nyttige lenker