Hjem > H > Hvordan Vet Man At Man Har Oppnådd Nirvana?

Hvordan vet man at man har oppnådd nirvana?

Når sinnsgiftene opphører, forsvinner samtidig årsakene til lidelse. Veien til å realisere denne frigjøringen, nirvana, heter den åttedelte vei. En som har oppnådd Nirvana i dette livet, kan etter sin død velge å bryte ut av samsara og aldri mer bli gjenfødt. Det kalles å gå inn i parinirvana.

Les mer

Og et annet spørsmål, når tenner buddhistene lykter?

Vesak er buddhistenes viktigste høytid. Den feires i april/mai. De spiser god mat, leker, synger og gir hverandre kort og gaver. De pynter husene sine med lykter og flagg. Ta dette i betraktning, hvilke tre holdninger er det som til sammen utgjør begjæret? Begjæret mennesker følger og drives av på ulike måter. Summen av tre holdninger: Uvitenhet, grådighet og hat.

Tilsvarende, hvordan utføres puja?

Puja er uttrykk for respekt og gjestfrihet og kan bestå av offergaver i form av mat og drikke; lys og røkelse; underholdning i form av sang og dans; vask, salving og dekorasjon med farget pulver av gudens statue; og avkjøling med vifter. En guru, det vil si en religiøs lærer, kan også være gjenstand for puja. Deretter, hva slags ritualer gjør buddhister når noen dør? Det finnes ingen enhetlig buddhistisk tradisjon for hvordan dødsritualer skal utføres. Kremasjon er den vanligste måten å håndtere lik på i buddhistiske samfunn.

Hva heter de hellige skriftene i buddhismen?

Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene. Hva er kvinnesynet i buddhismen? Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har.

Ta dette i betraktning, hvilke symboler har buddhismen?

Ordet chakra betyr opprinnelig hjul på sanskrit, og et hjul med åtte eller flere eiker er et av de eldste symbolene for buddhismen, og har vært brukt som det siden de eldste fasene av indisk buddhisme. Avhengig av utformingen kan hjulet representere ulike meninger: med 8 eiker viser hjulet til Den åttedelte veien. Ta dette i betraktning, hva er en samsara? Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India.

Tilsvarende, hva skjer i et buddhistisk tempel?

I templene står eller ligger det gjerne store Buddha-statuer, og mange av disse er rene kunstverk og svært verdfulle. Det foretas puja (dyrkelse) i form av sang, meditasjon og ofring av blomster og røkelse til hans ære. Pagoder eller stupaer er ofte knyttet til templene, men kan også stå alene.

By Fazeli

Hvor mange kjønn er d? :: Hvilke retninger finnes det i buddhismen?
Nyttige lenker