Hjem > H > Hva Må Man Gjøre For Å Oppnå Nirvana?

Hva må man gjøre for å oppnå nirvana?

For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon.

Les mer

Så, hvordan er kvinnesynet i buddhismen?

Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har. Hvilke ritualer har buddhismen? Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma.

Tilsvarende, hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da?

Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai. Hva heter reglene for munker og nonner? Disse levereglene for munker og nonner er samlet i en rekke skrifter som kalles for vinaya. Noen få av vinaya-reglene inkluderer å avstå fra all seksuell aktivitet, dans, musikk, behagelige senger, parfyme og en rekke materielle goder.

Er det guder i buddhismen?

Det finnes guder i buddhismen, men de har ingen skapende eller frelsende makt. Gudene i buddhismen er ikke annet enn levende vesener som på grunn av sin godhet blir gjenfødt som guder. Akkurat som menneskene er de avhengige av Buddhas lære for å nå nirvana. Hva betyr symbolene i hinduismen? Om (eller Aum; devanagari ॐ, tamil ஓம்) er den helligste stavelsen i hinduismen, og symboliserer den uendelige Brahman og hele universet.

Man kan også spørre hva betyr lotusblomsten i buddhismen?

I buddhismen har lotusplanten symbolsk betydning. Den skyter opp av grumset vann med sine hvite og blekrosa blomster. Buddhistene sammenligner det skitne vannet med den verden som omgir oss. Fra denne oppstår livet, som bærer i seg spiren til renhet og frelse. Og et annet spørsmål, hva tror mahayana buddhister på? Den sentrale tanken i mahayana er at alle mennesker, ikke bare ordinerte munker og nonner, kan nå frelse, nirvana. Forutsetningen er en fast beslutning om å strebe mot fullkommenhet, om nødvendig gjennom mange liv, ikke bare til beste for seg selv, men til beste for alle levende vesener.

Tilsvarende, hva kjennetegner vajrayana?

(Også kjent som tantrisk buddhisme, Mantrayana, Tantrayana, esoterisk buddhisme, Diamantfarkosten, Diamantveien eller Den raske vei) er en retning innenfor Mahayana-buddhismen der man tar i bruk spesielle åndelige teknikker (tantra) for å oppnå nirvana på en raskere måte.

By Ilwain

Hva heter de hellige skriftene i buddhismen Hva inneholder skriftene? :: Hva betyr ordet Tripitaka?
Nyttige lenker