Hjem > H > Hva Er En Nirvana?

Hva er en nirvana?

Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg.

Les mer

Hva er en samsara?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India. Og et annet spørsmål, hva er dei fire edle sanningane? De fire edle sannheter som Buddha erkjente, er: Sannheten om lidelsen: Alt er lidelse, alt er forgjengelig og alt er uten evigvarende vesen. Sannheten om lidelsens opprinnelse, som er «tørst» etter sansegleder, eksistens eller tilintetgjørelse.

Derav, hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da?

Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai. Tilsvarende, hva er ritualer i buddhismen? Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma.

Ta dette i betraktning, hvor levde buddha?

Buddhas liv

Som ung levde Siddhattha Gotama et bekymringsløst liv i Sakya-ættens hovedstad Kapilavatthu, på grensen mellom det nåværende Nepal og den indiske provinsen Bihar.
Du kan også spørre hva er gjenfødelse i hinduismen? Hinduer tror at alle vesener har en udødelig sjel og at den blir gjenfødt i en ny skikkelse når livet tar slutt. Sjelen kan bli gjenfødt på diverse måter, som en rik eller fattig person eller som et dyr eller en plante. Det er Karma-loven som bestemmer hva sjelen blir gjenfødt som.

Hvor er det flest buddhister?

Buddhismen oppstod for over 2400 år siden og har spredt seg over hele Asia. I moderne tid har buddhismen fått tilhengere også utenfor Asia. Allikevel utgjør buddhister i Asia over 98 prosent av verdens buddhister ifølge tall fra Pew Research i 2010. Buddhismen har tre hovedretninger: theravada, mahayana og vadsjrayana. Hvilke tre holdninger er det som til sammen utgjør begjæret? Begjæret mennesker følger og drives av på ulike måter. Summen av tre holdninger: Uvitenhet, grådighet og hat.

Hva er de viktigste forskjellene mellom theravada og mahayana?

Theravada ser på Buddha som en opplyst lærer, som har vist veien til nirvana. Mahayana ser på Buddha som en uendlig rekke av guddommelige buddhaer. Vajrayana ser på Buddha som en universell ur - Buddha som viser seg i mange buddhaer. Theravada har meditasjon og munkene har strenge leveregler.

By Aramen

Hva er dessverre på nynorsk? :: Hva består den 8 delte veien av?
Nyttige lenker