Hjem > H > Hva Ønsker Buddhistene Å Oppnå?

Hva ønsker buddhistene å oppnå?

Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt.

Les mer

Hvor kommer man etter nirvana?

Samsara beskrives som et hav fullt av farer med døden som en alltid overhengende trussel, og målet er å bryte ut av samsara og bli fri. Kontrasten til gjenfødelse er moksha, som betyr løsrivelse og frigjøring fra gjenfødelse, og nirvana, som betyr utslukning eller opphør av det begjæret som forårsaker gjenfødelse. Hvem kan oppnå nirvana i theravada? Theravada er den eneste gjenlevende skolen av de eldste buddhist-skolene som oppstod i India på 200-tallet f.Kr. Den vektlegger at bare de som dedikerer seg fullstendig til etisk trening, meditasjon og klosterliv, kan nå det endelige målet, som er nirvana. Dette regnes som ekstremt vanskelig, selv for munker og nonner.

Kan nonner oppnå nirvana?

Det er mulig for både lekfolk, munker og nonner å oppnå full oppvåkning, dog enkelte grener innenfor buddhismen betviler dette - noe som har medført til at deres meditasjonspraksis og fokus på å utvikle "jhana" (absorpsjonstilstander) i enkelte nyere skoler har mistet mye av det opprinnelige fokuset Buddha gav det. Dessuten, hva kan vi lære av buddhismen? Det viktigaste formålet med meditasjon i buddhismen er ikkje å oppnå magiske krefter, men snarare å sjå verkelegheita slik ho eigentleg er og direkte erfare Buddhas lære om verkelegheita sin forgjengelegdom. Målet med meditasjon er å realisere nirvana og nå total frigjering frå liding og atterføding.

Folk spør også hva heter buddhas lære?

dharma (buddhistisk lære) Og et annet spørsmål, hva skjer når du har oppnådd nirvana? En som har oppnådd Nirvana i dette livet, kan etter sin død velge å bryte ut av samsara og aldri mer bli gjenfødt. Det kalles å gå inn i parinirvana. Nirvana er ikke sammenlignbart med kristendommens begrep for «himmelen», det vil si et personlig evig liv etter ens fysiske død.

Hva var det Siddharta opplevde under treet?

Han utøvde lenge en streng askese, men til ingen nytte. Han satte seg så i meditasjon under et fikentre ved det nåværende Bodh Gaya i Bihar og opplevde samme natt det avgjørende gjennombruddet til klar erkjennelse av tilværelsens sammenheng og veien til lidelsens opphør, nirvana. Dette var hans oppvåkning. Også, hva skjer om man oppnår nirvana? Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg.

Og et annet spørsmål, hva er buddhismens tre hovedretninger?

Det er også vanlig å omtale Theravada, Mahayana og Vajrayana som tre retninger eller skoler innen buddhismen.

By Debra

Hvordan mahayana skiller seg fra theravada? :: Hvordan logge seg inn på Helsenorge?
Nyttige lenker