Hjem > H > Har Andre Språk Dialekter?

Har andre språk dialekter?

Så å si alle språk snakkes i ulike geografiske varianter, dvs. de har ulike dialekter. Ikke alle talemål regnes som dialekter, og et målføre må ikke forveksles med en målform.

Les mer

Hva vil det si å kunne et språk?

Språk er evnen til å produsere og forstå ytringer som formidler informasjon fra ett individ til et annet. Ytringene kan være enten hørbare (tale) eller synlige (tegn, skrift), og informasjonen kan handle om sanseinntrykk, tanker, følelser og så videre. Hva er et talemål? Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder.

Du kan også spørre hva er språk og identitet?

Språket er ein identitetsmarkør. Det vil seie at måten vi nyttar språket på, signaliserer både kven vi er, kven vi ønskjer å vere, kva for sosiale grupper vi høyrer til, og kva for grupper vi identifiserer oss med. Folk spør også hvilket land har flest dialekter? Papua Ny-Guinea er det landet med flest språk rundt 840.

Hva er Dialektområde?

Dialektene i Norge deler vi gjerne inn i fire hovedgrupper. Vi kaller dem dialektområder. De fire dialektområdene er nordnorsk, trøndersk, østnorsk og vestnorsk. Hva er det som gjør at språket forandrer seg? For språket vårt blir påvirket og forandret hele tiden, ikke minst på grunn av den store flommen av mennesker som strømmer til landet vårt fra alle verdens grenser. De er med på å globalisere det norske språket. I arbeidslivet blir flere og flere mennesker en del av globaliseringen til det norske språket.

Hva mener vi med begrepet fagspråk?

Fagspråk er en måte å bruke språket på som de som er knyttet til et bestemt fagområde, har til felles. Fagspråk er særlig kjennetegnet av et spesielt ordforråd. Hvis dette ordforrådet er knyttet til faget, er det en del av fagets terminologi. Og et annet spørsmål, hva er det første språket i verden? Sumerisk var det første kjente verdensspråket i Den gamle verden, som også spredde kileskrift ut over enorme områder.

Dessuten, hva er standard talemål?

Eit standardtalemål er eit overregionalt talemål som blir rekna som meir nøytralt enn andre talemålsvariantar. Som regel er standartalemålet knytt til hovudstaden i eit land, og i mange land er dette det offisielle talemålet i landet, slik som f. eks. RP i England.

By Clough Pastano

Hva regnes som student? :: Hvorfor har vi ulike sosiolekter?
Nyttige lenker