Hjem > H > Hva Betyr Mtp På Norsk?

Hva betyr mtp på norsk?

Kan skape forvirring: Forkortelsen kan være ukjent og skape forvirring: Mtp. (med tanke på), SPI (støyplageindeks), MB (megabyte) og mange andre.

Les mer

Hvordan forkorte per dags dato?

Dersom man skal si det samme med norske ord, benytter man forkortelsen, altså PR. HODE. Eksempelvis skriver man også KASSABEHOLDNING PR. DD. Hvordan å forkorte en brøk? En brøk kan omgjøres til en likeverdig brøk ved å dividere med det samme tallet både i telleren og i nevneren. Dette kalles å forkorte brøken. Både teller og nevner må være delelige på tallet. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket tall som kan deles på både teller og nevner.

Angående dette, er det lov å skrive åssen?

Bevisste språkbrukere som vet at åssen er tillatt i bokmålsrettskrivinga, og som kanskje òg sier åssen, kan komme til å velge denne varianten, men de vet da at det er et markert valg. Hva er osv? Språkrådet anbefaler å bruke osv. (forkortelse for «og så videre») framfor etc.

Hva står EV for?

Ev. er en forkortelse for 'eventuell' eller 'eventuelt'. Formen 'evt. ' er også i vanlig bruk, men Språkrådet anbefaler 'ev. Følgelig, hva er forkortelsen for eventuelt? Det er ev. som er den riktige forkortelsen. Det er den korteste varianten, og korthet er som kjent mye av vitsen med forkortelser. Forkortelsen dekker alle former av ordet, både eventuell, eventuelt og eventuelle.

Så, hvordan skriver man osv?

Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.». Så, kan man skrive etc på engelsk? osv. [fork.] etc. In this case, the student is interested in cameras, etc.

Hvordan skrive digitale klokkeslett?

Nøyaktige klokkeslett kan skrives enten som kl. 14.05.02,3 eller kl. 14:05:02,3, det vil si med timer, minutter, sekunder og tidels sekunder. Ved tidtaking blir det enten 15.46,6 eller 15:46,6, det vil si 15 minutter og 46,6 sekunder.

By Madge

Hva betyr Fjern formatering? :: Hva menes med etc?
Nyttige lenker