Hjem > H > Hva Er Dvs På Norsk?

Hva er dvs på norsk?

Dvs. er en forkortelse for 'det vil si', med andre ord.

Les mer

Du kan også spørre hva er eventuelt?

Eventuelt betyr kanskje eller som en (annen) mulighet. Hvordan skrive dags dato i CV? Bruk konsekvent måned og år til måned og år i datokolonnen, «d.d.» betyr «dags dato». Stryk bakfra dersom du får liten plass, videregående «ryker» først.

Man kan også spørre hvordan skrive blant annet?

Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.». I forhold til dette, hvordan skrive forkortelser i tekst? Det er en god skriveregel å unngå forkortelser i løpende tekst. Skriv ut forkortelsene til hele ord, da blir de lettere å lese! Hovedregelen er at forkortelser skal ha punktum, men dette gjelder ikke for mål, mynt og vekt, og heller ikke for initialord (for eksempel FN, EU, UDI).

Hvordan skriver man blant annet?

Det feilskrevne ordet 'blandt' er et av de ordene folk søker oftest etter i Bokmålsordboka. Hovedregelen er at man bruker «andre» om mennesker og «annet» om gjenstander: I stua satt blant andre Al Pacino og Herbert von Karajan. Jeg tok blant annet med meg et balltre. Hva er av og til? Av Og Til betyr omtrent det samme som Dann Og Vann.

Hvordan å forkorte en brøk?

En brøk kan omgjøres til en likeverdig brøk ved å dividere med det samme tallet både i telleren og i nevneren. Dette kalles å forkorte brøken. Både teller og nevner må være delelige på tallet. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket tall som kan deles på både teller og nevner. Når skriver man PS? Postskriptum eller PS er latin og betyr «etterskrift» og brukes litterært i slutten av en tekst der forfatteren legger til en eller flere forhastede setninger som et informasjonstillegg til det som allerede er skrevet, eller som en tilleggsopplysning uavhengig av tekstens øvrige tema.

Og et annet spørsmål, hva er første etasje?

I Norge betegner første etasje første plan over terreng, mens første etasje (engelsk first floor, fransk prémier étage) i de fleste andre land betegner annet plan.

By Kellyann Thurn

Hva menes med etc? :: Hva står tom for?
Nyttige lenker