Hjem > K > Kan Et Språk Dø Ut?

Kan et språk dø ut?

2500 språk er i dag truet av utryddelse. De siste tre generasjonene har 250 språk dødd ut. Selv om et språk er dødt betyr ikke det at det ikke lenger er der. Et dødt språk kan være godt dokumentert, læres bort som fremmedspråk, og i noen sammenhenger også føres videre både som skrift- og talespråk.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva vil det si å være flerspråklig?

Å være flerspråklig vil si at en behersker og bruker flere språk. Et menneske, et samfunn og et utdanningsystem kan alle være flerspråklige. I forhold til dette, hva er det første språket i verden? Sumerisk var det første kjente verdensspråket i Den gamle verden, som også spredde kileskrift ut over enorme områder.

Deretter, hva er de vanskeligste språkene å lære?

Hva er den vanskeligste språk å lære?

  • Noen språk krever mer enn ett studieår for å lære det grunnleggende, mens andre tar bare noen få uker. Men hvilken er den vanskeligste av alt?
  • 1: kinesisk.
  • 2: Gresk.
  • 3: Arabisk.
  • 4: Islandsk.
  • 5: Japansk.
  • 6: finsk.
  • 7: German.
Og et annet spørsmål, hvor mange språk finnes det i verden? Ut av disse nesten 7000 språkene, snakkes bare 230 av dem i Europa mens over 2000 er omtalt i Asia. I Papua-Ny Guinea, et lite Oseania land med om lag 3,9 millioner innbyggere, kan et imponerende antall på over 830 forskjellige språk finnes. Vi kommer ikke til å gå gjennom alle de 6900 språkene.

Ta dette i betraktning, hvilken språkfamilie tilhører det norske språket?

For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien. Tilsvarende, hvor mange skriftspråk har vi i norge? Det finnes to skriftspråksvarianter av norsk: bokmål og nynorsk. Samene har status som urfolk i Norge, og samisk språk har derfor sterkere beskyttelse i lovverket enn andre minoritetsspråk. Samisk og norsk har formell status som likeverdige språk i Norge.

Tilsvarende, hvilke språk snakker de i midtøsten?

I dag er arabisk offisielt språk i Irak, Syria, Jordan, Libanon, de palestinske 'selvstyrte' områdene (og minoritetsspråk i Israel), Saudi-Arabia og de andre statene på den arabiske halvøya, i Egypt, Sudan, Libya, Tunisia, Algerie og Marokko – samt Mauritania, der den herskende minoriteten i nord er arabisk. I hvilke land snakker de hebraisk? Hebraisk (עִבְרִית‎, 'ivrit) er et semittisk språk i den afro-asiatiske språkfamilien. Det brukes av mer enn syv millioner mennesker i Israel og jødiske samfunn verden rundt. Hebraisk er offisielt språk i Israel, der det er språket statens og befolkningens de facto-språk.

Hvilket språk snakker de i islam?

Arabisk er eit språk som høyrer til dei semittiske språka i den afroasiatiske språkfamilien. Arabisk er eitt av dei seks offisielle FN-språka og er blant dei mest brukte språka i verda. Klassisk arabisk er religiøst språk for muslimar over heile verda.

By Rubia

Hva er det mest solgte spillet i verden? :: Hvor mange programmeringsspråk finnes det?
Nyttige lenker