Hjem > H > Hva Er Godt Norsk?

Hva er godt norsk?

Merkeordningen «Godt Norsk» tillater matvareprodusenter å merke sine produkter med stiftelsen Godt Norsks varemerke. Ordningen skal være forbrukernes garanti for at produktet oppfyller visse krav til opprinnelse og plante- og dyrevern.

Les mer

Hva er et godt språk?

Det gode og klare språket er en skarp kniv som kan skjære gjennom svada og tåkelegging. Kreative og overraskende formuleringer vil vekke leserne og styrker formidlingen av sakene. Det gode språket vil også være et tegn på gjennomgående kvalitet, og det kan dermed styrke tilliten til tekstens faktainnhold. Man kan også spørre hva er spesielt med det norske språk? Det norske språket har 9 vokaler, men i andre land så er det vanligst med bare 6. Det norske alfabetet er det eneste som har ÆØÅ. Engelsk har ord med å-lyd men norsk er et språk med egen bokstav for dette. Typisk for norsk er også at vi har 3 kjønn i substantivbøyning, hankjønn, hunkjønn og intentkjønn.

Hvilke språk har norsk blitt påvirket av?

Dagens norsk er på mange måter et hybridspråk, altså et språk med flere kilder: gammelnorsk, antikke språk, lavtysk, dansk og engelsk.

  • 1) Gammelnorsk. Hovedkilden til det norske språket er gammelnorsk – også kalt norrønt.
  • 2) Antikke språk.
  • 3) Lavtysk.
  • 4) Dansk.
  • 5) Engelsk.
  • Bokmål og nynorsk.
Dessuten, hva betyr suboptimal på norsk? Når man ikke klarer å finne hold, noe sted, for at løsningen man har kommet frem til er bra, er det i det lite realitetsorienterte næringslivet vanlig å kalle den "suboptimal".

Hva er avløserord eksempel?

Avløserord – altså norske ord for utenlandske – skal være selvforklarende, de skal være mulig å forstå hva de beskriver, minnepinne er et eksempel på et ord jeg liker godt. Men nerk er ikke selvforklarende for de av oss som ikke har det i dialekten og ordforrådet vårt. Også, hva mener vi med tekstbinding? Hva er tekstbinding? Tekstbinding er måten man binder sammen flere tekster på. Tekstbinding er et annet ord for overskrift. Tekstbinding er måten man binder sammen en tekst for at det skal bli god sammenheng i innholdet.

Folk spør også hva er et majoritetsspråk?

Majoritetsspråket er det språket som brukes av flertallet i et samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i et land. Med offisielt mener vi at myndighetene bruker språket som administrasjonsspråk. Hva er et tonelag? Tonelag eller tonem er en betydningsdifferensierende intonasjonsforskjell i uttalen av visse ord. For eksempel er ordene landet (bestemt form av et land) og lande, slik de uttales i sørøstnorsk, bygd opp av den samme rekken av fonemer, men forskjellen mellom dem utgjøres av tonegangen.

I hvilket land oppsto de indoeuropeiske språkene?

Alle de indoeuropeiske språkene kan spores tilbake til en folkegruppe som bodde enten i Anatolia eller på steppene i Øst-Europa. Denne folkegruppen kalles indoeuropeerne, og de snakket ur-indoeuropeisk, urspråket for alle de indoeuropeiske språkene.

By Damicke Jolly

Hvilken bank bruker Folio? :: Er riksmål nynorsk?
Nyttige lenker