Hjem > H > Hvor Ligger Alta I Norge?

Hvor ligger Alta i Norge?

Alta er en kommune i Troms og Finnmark. Kommunen omfatter fastlandet omkring Altafjorden, deler av øyene Stjernøy og Seiland, og strekker seg innover fjellviddene mot Kvalsund, Porsanger og Karasjok i øst og Kautokeino i sør.

Les mer

Følgelig, hvor kommer navnet alta fra?

Alta er også navnet på tettstedet og byen, som er kommunens administrasjonssenter. Det har vært lansert flere tolkninger av stedsnavnet Alta. Oluf Rygh satte det i forbindelse med gammelnorsk alpt («svane»). Just Qvigstad mente første leddet var det finske ala-, som i alamaa («lavland»). Deretter, hva er det å gjøre i alta? De mest populære attraksjonene i Alta

  1. Alta Museum - Verdensarvsenter for bergkunst. 569.
  2. Tirpitz Museum. 111.
  3. Nordlyskatedralen. 397.
  4. Alta Canyon and the Alta Dam. Dype kløfter.
  5. Alta Turistinformasjon. Turistsentre.
  6. Alta Kirke. Kirker og katedraler.
  7. Sami Siida. Rancher.
  8. Northern Lights Observatory at Haldde.

Er det samer i Alta?

I Alta kan du oppleve samisk kultur og se helleristninger som står på UNESCos verdensarvliste. Her får du FINN reises tips til å oppleve samisk kultur i Alta. Samefolket i Nord-Norge har, og har hatt en livlig og fargerik kultur. Er Alta en by? Alta er administrasjonssentrum i Alta kommune og en av verdens nordligste byer. Tettstedet fikk bystatus i 2000 da Bossekop, Bukta, Elvebakken, Midtbakken og Sentrum ble innlemmet.

Hva betyr Russeluft?

Russeluft: Liten vik i sjøen ved Rafsbotn. Hva betyr Alta? Alta er et kvinnenavn dannet som en kortform av det spanske navnet Altagracia. Navnet er relatert til latinske altus eller italienske og spanske alto, «høy».

Hvordan endte Alta saken?

Motstanden kulminerte i den største sivile ulydighetsaksjonen i Norge etter 2. verdenskrig, da en styrke på 600 politimenn i januar 1981 måtte fjerne demonstrantene fra utbyggingsområdet. Konflikten endte i Høyesterett som avsa dom i favør av utbyggingsplanene. Kraftverket med demningen sto ferdig i 1987. Dessuten, hva kan man gjøre i alta med barn? Opplevelser for hele familien

  • Alta Museum. Helleristningene på Alta Museum.
  • Pæskatun. Guidet tur til Skiferfjellet.
  • Vandreturer. Ut på tur.
  • Besøk i hundegården med guide. Hundekjøring.
  • Bjørnfjell Mountain Lodge. Eventyrlig lodge i vakre omgivelser.
  • Sorrisniva. Familietur på Altaelva.
  • Storekorsnes Ferie og fritid.
  • Kanotur på Altaelva.

Hva er Karasjok på samisk?

Kommunens navn på samisk er Kárášjohka, på norsk Karasjok; de to navnene er sidestilt. Tolkningen er usikker; første ledd kan være finsk kara, 'noe som stikker', eller samisk káráš, 'matfat av tre'; siste ledd er samisk johka, 'elv'.

By Sackville

Hvor mange bor i Alta 2020? :: Hva betyr jammen?
Nyttige lenker