Hjem > H > Hvor Mange Bor I Alta 2020?

Hvor mange bor i Alta 2020?

Her fremgår at Alta nå er over 21.000 innbyggere – nøyaktig 21.071 personer bodde i bykommunen ved utgangen av tredje kvartal. Sammenligner man utgangen av 3. kvartal 2021 med utgangen av 3. kvartal 2020 økte Alta med 305 innbyggere.

Les mer

Hva heter Tromsø på samisk?

Formannskapet i Tromsø kommune har i dag vedtatt 19 samiske stedsnavn, og kvensk navn på byen. Byen har med dette offisielt fått samisk og kvensk navn: Romsa og Tromssa. I forhold til dette, er kirkenes en by? Kirkenes (nordsamisk: Girkonjárga, kvensk og finsk: Kirkkoniemi, russisk: Киркенес, skoltesamisk: Ǩeârkknjargg) er en by og administrasjonssenteret i Sør-Varanger kommune i Troms og Finnmark fylke. Byen har 3 459 innbyggere per 1. januar 2021. Neset mellom Pasvikelven og Langfjorden het tidligere Piselvnes.

Så, hva heter den eldste byen i norge?

Mye tyder på at Trondheim er landets eldste eksisterende by. Arkeologiske funn viser at det har vært annen bebyggelse enn gårdsbruk ved Nidelvas munning før den tid, trolig sjøbuer for handelsvirksomhet. Angående dette, hvor mange innbyggere er det i alta 2022? Alta er en by i Alta kommune i Troms og Finnmark fylke. Byen ligger innerst i Altafjorden, og er Finnmarks største by med sine 15 491 innbyggere pr. 1. januar 2021.

Hva betyr Gakori?

er navnet på boligfeltet Gakori et norsk navn, og det har fått vedtatt skrivemåte som sådant. Opphavet er nok likevel kvensk og finsk Kaakkuri, som betyr «smålom». Hva betyr Tappeluft? Tappeluft (av nordsamisk: Dáhpeluokta) er ei bygd og en grunnkrets i Alta kommune i Finnmark. Den ligger på nordsida av Langfjorden, litt øst for Langfjordbotn. Grunnkretsen Tappeluft/Riverbukt hadde 24 innbyggere i 2017.

Hva betyr Hjemmeluft?

Hjemmeluft er en bukt, område og høydedrag i Alta. I området ligger Alta Museums verdensarvsenter for bergkunst. Stedsnavnet er en lydlikt av stedets samiske navn, Jiepmaluokta, som sjøsamer uttaler «Jemmaluvt», som betyr selungevik. Tilsvarende, hvordan er klimaet i alta? Alta har et kontinentalt klima. Det er varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for Alta er 2° og det er minimum 249 mm nedbør årlig. Det er 174 dager med oppholdsvær per år, en gjennomsnittlig luftfuktighet på 84% og en UV-indeks på 2.

Hvor ligger Vardø?

Vardø er en kommune i Troms og Finnmark fylke helt øst på Varangerhalvøya. Norges østligste punkt (31° 10' 07" ø. l.) ligger på Hornøya, og Kibergneset er det østligste punktet på fastlandet i Norge på 31° 03' 51.55" ø.

By Flossy Holtan

Hvor i Norge ligger Bodø? :: Hvor ligger Alta i Norge?
Nyttige lenker