Hjem > E > Er Bankid Norsk?

Er BankID norsk?

I 2004 fikk de første norske kundene BankID. I dag har 4,3 millioner nordmenn BankID. BankID brukes av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer.

Les mer

I forhold til dette, hvem kan bruke bankid?

BankID brukes av eiendomsmeglere som et trygt verktøy for budgiving og av utleiere for rask og enkel signering av leiekontrakt. Lån fra banken får du selvsagt med BankID. Mange organisasjoner og klubber bruker BankID for å registrere og autentisere medlemmer og sørge for at kun medlemmer får tilgang til lukkede sider. Derav, hvem får ikke bankid? BankID kan ikke utstedes til personer under 15 år. BankID kan likevel ustedes til personer mellom 13 og 15 år såfremt det foreligger vergesamtykke. BankID skal ikke utstedes til personer som helt eller delvis er fratatt sin rettslige handleevne.

Tilsvarende, hvem eier bankid norge?

BankID er et ID-system som benyttes av alle bankene i Norge, i tillegg til offentlige, digitale tjenester og et økende antall virksomheter i ulike bransjer. Omtrent 3,7 millioner nordmenn har BankID i dag. Både BankAxept og BankID eies av bankene i Norge. Hvordan få tak i BankID? Slik tar du i bruk BankID-appen

Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play og aktiveres med noen få tastetrykk. Forutsetningene er at du har mobiltelefon med operativsystemene iOS 12, Android 6 eller nyere.

Hvordan installere BankID?

Med din mobil

  1. Logg inn i nettbanken din med BankID e.l.
  2. Aktivér BankID på mobil. I de fleste banker aktiverer du BankID i menyvalget avtaler/BankID. Det tar kun noen minutter og BankID på mobil er klar til bruk med det samme.
Og et annet spørsmål, kan jeg få bankid uten pass? Enkelte medier har skrevet at alle bankkunder må være legitimert med pass, og at det er eneste gyldige ID etter hvitvaskingsloven. Det er ikke riktig. Også førerkort, bankkort med bilde og BankID er blant flere gyldige ID-dokumenter etter dagens regelverk.

Man kan også spørre kan man få bankid med d-nummer?

Du må ha norsk fødselsnummer for å kunne få BankID hos oss. Har du D-nummer kan du bruke innloggingsalternativet Uten BankID. Vi vil nå registrere informasjonen du har fylt ut i det elektroniske skjemaet. Du vil motta avtaledokumenter i posten. Tilsvarende, kan utlendinger åpne bankkonto i norge? Du trenger et norsk fødselsnummer (personnummer) eller et norsk D-nummer for å kunne åpne en bankkonto i Norge. Du skal også kunne legitimere deg med gyldig legitimasjon. Gyldig legitimasjon skal inneholde bilde, fødselsnummer eller D-nummer og navnetrekk/underskrift.

Du kan også spørre kan utenlandske statsborgere få bankid?

For å få BankID kreves f. eks. som hovedregel at man legger frem gyldig norsk pass, dokumenter likestilt med norsk pass, eller utenlandsk pass.

By Gregorius

Hvorfor får jeg ikke opprettet BankID på mobil? :: Hvordan åpne opp tette ører?
Nyttige lenker