Hjem > H > Hva Står O En I Akronymet Pico For?

Hva står O en i akronymet Pico for?

PICO er et akronym som står for: Patient/Problem/Population. Intervention. Comparison.

Les mer

Hva er en enkeltstudie?

Enkeltstudier er artikler som beskriver en enkelt forskningsundersøkelse. Enkeltstudier kan ta for seg forekomst av sykdom, årsaker til sykdom, prognose, effekter av behandling eller opplevelser og erfaringer. Hva er Pico sykepleie? PICO er en engelsk forkortelse for «pasient», «populasjon» eller «problem» ( patient, population, problem), «intervensjon» eller «eksponering» ( intervention, exposure), «sammenlikning» ( comparator) og «utfall» ( outcome). Dette er de delene kliniske spørsmål gjerne består av.

Hvordan finne Primærstudier?

Kilder til primærstudier

Hvis du leter etter primærstudier som kan gi svar på spørsmål om effekt av tiltak, bør du først søke i Cochrane Central Register of Controlled Trials (Trials), som er en delbase i The Cochrane Library.
Tilsvarende, hvordan gjøre et litteratursøk? Det kjennetegnes ved at man gjør omfattende søk i flere databaser med utstrakt bruk av søkeord. Hensikten er å systematisk gå igjennom all litteratur en finner og dermed fange opp så mye som mulig av relevant litteratur på et felt. Søket skal i tillegg være dokumentert og etterprøvbart.

Hvorfor kunnskapsbasert praksis?

Hvorfor jobbe kunnskapsbasert? Formålet med kunnskapsbasert praksis er å styrke beslutningsgrunnlaget til deg som jobber i helse- og sosialsektoren, og bevisstgjøre hvor du henter din kunnskap fra. Prosedyrer som ikke er basert på oppdatert kunnskap kan i verste fall føre til feilbehandling av pasienter. Hva kjennetegner en randomisert kontrollert studie? I en randomisert kontrollert studie skal deltagerne fordeles tilfeldig i kontrollgruppe og tiltaksgruppe. Når et nytt tiltak, f. eks. et medikament, skal testes ut, randomiserer man deltagerne i to grupper.

Hva er en Metasyntese?

En metasyntese er en oversiktsartikkel som samler eksisterende kunnskap fra tidligere gjennomførte studier. Her sammenlikner forskerne tekster fra andre studier og utvikler nye tolkninger. Det er en systematisk fremgangsmåte for å vurdere og oppsummere enkeltstudier. Og et annet spørsmål, hva er hovedgrunnen for å gjøre en meta analyse? Med en metaanalyse forsøker man å finne bedre holdepunkter for hva som er pålitelige, holdbare og robuste forskningsresultater, enn det man kan få fra hver enkelt studie vurdert for seg.

Man kan også spørre hvordan søke etter forskning?

Er du på utkikk etter en bestemt publikasjon, eller oversikt for hva som har blitt publisert innenfor et spesifikt fagfelt? Du finner forskningen gjennom søk i CRIStin, BORA eller Universitetsbibliotekets databaser.

By Isaacson

Hva er Kunnskapspyramiden? :: Er silikon pupper farlig?
Nyttige lenker