Hjem > E > Er Silikon Pupper Farlig?

Er silikon pupper farlig?

De fleste kirurger mener at brystproteser fylt med silikongele er tryggest og best. Silikon er et meget stabilt stoff med antatt ubegrenset holdbarhet, og omfattende forskning har vist at stoffet er ufarlig for mennesker. Silikon reagerer i liten grad med kroppens vev.

Les mer

Følgelig, hvor lenge må man gå med støtte bh?

En støttende BH, oftest en god sports-BH, bør brukes dag og natt de første 6 ukene etter at man har satt inn brystimplantat. Pasienter som har lettere fysisk arbeid, for eksempel kontorarbeid, er som regel på arbeid etter få dager. Dessuten, hvordan ligge etter brystoperasjon? Første døgnet bør du hvile mye i sengen. Noen finner hvile i en god stol med armene hvilende på et par store puter i fanget. Denne stillingen gir dessuten spesielt god avslapping i nakke-skulder området. Første uken anbefales at du holder deg mest mulig i ro, uten anstrengende aktivitet.

Kan man bli syk av silikon?

Selv om det er utført en rekke studier på området pågår det fortsatt en diskusjon om brystproteser av silikon kan gi symptomer som hodepine, muskel- og leddplager og autoimmune sykdommer. Det finnes flere benevnelser på tilstanden, men det mest brukte i dag er breast implant illness og breast implant disease. Man kan også spørre kan man ligge på siden etter brystreduksjon? Du bør forebygge ryggplager ved å ligge helt eller delvis på siden innimellom. Andre uken kan du være litt mer aktiv, men denne uken skal du også ha fokus på minst mulig aktivitet og armbruk.

Kan brystene vokse etter brystreduksjon?

Fettcellene som fjernes under inngrepet kommer heller ikke tilbake. Men dersom du går opp i vekt, kan de resterende fettcellene i brystet vokse og gjøre brystet større igjen. Det er derfor viktig at du holder mest mulig stabil vekt etter operasjonen, for å unngå at brystene vokser og plagene kommer tilbake. Hvor mye fjernes ved brystreduksjon? Det må være mulig å fjerne minimum 350-500 gram fra hvert bryst.

Hvordan fjerne brystimplantat?

Som regel legges det et lite snitt under brystet – i det tidligere arret om det finnes, og protesen fjernes gjennom dette. Dersom det er en kraftig kapsel kan denne fjernes helt eller delvis etter behov. Operasjonen utføres i narkose. Man kan gå tilbake til lett arbeid allerede et par dager etter inngrepet. Så, hva er rippling? Rippling kan defineres som små bølger i huden over en brystprotese. Den vanligste årsaken til det er at det er en svært tynn bløtdelsdekning over protesen. Løs hud kan også gi rippling. Rippling er vanligere ved plassering over muskelen.

Så, hvor vanlig er silikon?

Brystforstørrelse er den mest populære kosmetisk, kirurgiske operasjonen i Norge. Det antas at over 50.000 norske kvinner har silikon i brystene i dag.

By Ona

Hva står O en i akronymet Pico for? :: Hvorfor kompresjons bh?
Nyttige lenker