Hjem > H > Hva Er Kunnskapspyramiden?

Hva er Kunnskapspyramiden?

Kunnskapspyramiden er en modell som hjelper deg å velge hva du skal søke etter og hvor du skal finne det. Kilder til oppsummert forskning ligger øverst i pyramiden og kilder til enkeltstudier ligger nederst. Start så høyt opp i pyramiden som mulig.

Les mer

Hva er et kjernespørsmål?

Et kjernespørsmål hjelper deg å finne ut hvilken forskningsmetode som gir pålitelige svar på ditt spørsmål og hvor du finner denne forskningen. Hvor mange har et helseproblem? Hvorfor får noen dette problemet, mens andre holder seg friske? Hvordan kan vi avgjøre om noen har dette problemet? Hvor kan jeg finne forskningsartikler? Biblioteket anbefaler Academic Search Premier for å finne forskningsartikler. Denne basen er tverrfaglig og har artikler eller referanser som er aktuelle innen barnevern, sosialt arbeid, samfunnsvitenskap, humaniora, pedagogikk, teknologi, realfag, helsefag, psykologi m.m.

Hva er et systematisk litteraturstudie?

En systematisk oversikt, eller systematisk kunnskapsoversikt, er en litteraturstudie som prøver å identifisere, vurdere, velge og organisere all forskning av høy kvalitet relevant for et bestemt spørsmål. Systematiske oversikter over randomiserte kontrollerte studier er avgjørende for evidensbasert medisin. Hvordan søke i Cochrane? Du kan skrive inn søkeordene direkte inn i Search Manager dersom du foretrekker det. F. eks. Pico søk i Cochrane er foreløpig en beta-versjon.

Angående dette, hvorfor litteraturstudie?

Fordelen med en litteraturstudie er den store informasjonstilgangen. En ulempe kan være at den informasjonen man finner, ikke alltid innehar den kvaliteten man er ute etter. Siden dette er data som vi henter fra kilder, er det viktig å vise kildekritikk. Hvorfor bruke PubMed? PubMed er den viktigste kilden for faglig informasjon innen medisin og helse, med over 27 millioner referanser fra cirka 6000 vitenskapelige tidsskrifter. PubMed har vært synonymt med kvalitet fordi databasen har stilt strenge krav til de inkluderte tidsskriftene.

Hva er Søkelogg?

Søkehistorikken viser hvilke emneord og tekstord du har søkt på, hvordan de er kombinert og hvor mange treff hvert søk har gitt. Søkeprosessen blir fleksibel og tydelig dersom du velger å søke på ett og ett ord for så å kombinere søkene med AND, OR eller NOT i søkehistorikken. Hva er evidensbasert praksis? Evidensbasert psykologisk praksis (EBPP) er integrering av den beste tilgjengelige forskningen med klinisk ekspertise sett i sammenheng med pasientens egenskaper, kulturelle bakgrunn og ønskemål.

Folk spør også hva kjennetegner erfaringsbasert kunnskap?

Erfaringsbasert kunnskap er praktisk og situasjonsnær. Her lærer vi det som kun kan læres i konkrete sammenhenger gjennom erfaring, trening og øvelse. Gjennom erfaring brukes og formes kroppen og vi lærer å bruke sansene. Vi lærer å gjenkjenne og å skjelne fra hverandre.

By Katee

Hvorfor bruke tegn-til-tale i barnehagen? :: Hva står O en i akronymet Pico for?
Nyttige lenker