Hjem > H > Hva Står Bluetooth For?

Hva står Bluetooth for?

Bluetooth betyr blåtann. Det var navnet på en av Danmarks første konger, Harald Blåtann, som regjerte i vikingtiden mellom 958–987.

Les mer

Så, hvordan har bluetooth utviklet seg?

Bluetooth (BT) var primært tiltenkt trådløs overføring av lyd, og ble utviklet på starten av 1990-tallet av Ericsson. BT har senere utviklet seg til å bli en «trådløs kabel» både pc-er, smarttelefoner, biler og nettbrett har utnyttet. Du kan også spørre hva er bluetooth og hvorfor kan det være lurt å skru den av? Når du bruker Bluetooth bør du tenke på strømforbruk og sikkerhet. Å ha Bluetooth aktivert tapper batteriet for strøm. Når telefonen er koblet sammen med for eksempel et håndfrisett eller en PC bruker den mer strøm. Det kan derfor være smart å deaktivere Bluetooth når du ikke bruker det.

Er det lov å bruke Bluetooth på fly?

Ja. Du kan bruke Bluetooth-øretelefoner etter avgang og landing. Kabinpersonalet vil si ifra når dette er mulig. Hvem oppfant blåtann? Bluetooth ble utviklet av det svenske selskapet Ericsson fra 1989. Et samarbeid med IBM resulterte i at Bluetooth Special Interest Group ble etablert i i 1998, med medlemmene Ericsson, Intel, Nokia, IBM og Toshiba. Denne gruppen hadde som formål å utvikle utstyr basert på Bluetooth-teknologien i markedet.

Deretter, hvorfor heter det blåtann?

Navnet «Bluetooth» er inspirert av Harald Blåtann som var konge i Danmark, trolig fra 958 til 987. Logoen for Blåtann er satt sammen av bokstavene H (ᚼ) og B (ᛒ) i det yngre runealfabetet. Tilsvarende, når ble bluetooth oppfunnet? Teknologien ble funnet opp av Jaap Haartsen fra Nederland. Han utviklet Bluetooth i 1994 i Sverige, mens han var ansatt ved elektronikkgruppen Ericsson. Arbeidstittelen til prosjektet for å utvikle denne trådløse teknologien, refererer til Vikingkongen Harald Blåtann, som introduserte kristendom i Skandinavia.

Hvordan virker Bluetooth hodetelefoner?

Bluetooth

Trinn 1: Koble sammen et Bluetooth-tilbehør

  • Sveip ned fra toppen av skjermen.
  • Trykk og hold på Bluetooth .
  • Trykk på Koble til en ny enhet.
  • Trykk på navnet til Bluetooth-enheten du vil knytte til enheten din.
  • Følg eventuelle veiledninger på skjermen.
Hvorfor får jeg ikke koblet til Bluetooth? Trinn 1: Kontrollér det grunnleggende for Bluetooth

Slå Bluetooth av og deretter på igjen. Finn ut hvordan du slår Bluetooth på og av. Kontrollér at enhetene dine er sammenkoblet og tilkoblet. Finn ut hvordan du kobler sammen og kobler til via Bluetooth.

Hvorfor bruke Bluetooth?

Bluetooth er en trådløs teknologi som brukes til å overføre data mellom elektroniske enheter, for eksempel mellom en mobiltelefon og en PC. Bluetooth har mange likhetstrekk med WiFi, men bruker mindre strøm og har en kortere rekkevidde enn WiFi.

By Taft

Hvor langt rekker Bluetooth? :: Hvordan lage te av rødkløver?
Nyttige lenker