Hjem > H > Hva Betyr Scoop På Norsk?

Hva betyr scoop på norsk?

det at man uventet får tak i, finner noe sjeldent, verdifullt e.l.

Les mer

Hva er baby på engelsk?

infant {subst.} Og et annet spørsmål, når bruker man hvis? HVIS er en subjunksjon som bare brukes i vilkårssetninger (conditional clauses). Det betyr at det som omtales i den ene setningen, er avhengig av det som omtales i den andre. Eksempler: Hvis du kommer hjem før meg, må du lage middag.

Når bruker man om og hvis?

Det er ofte slik at to ord på norsk kan være synonymer eller brukes likt i noen sammenhenger – mens det i andre sammenhenger betyr noe annet. Dette er tilfellet med hvis og om. Hvis er en subjunksjon og om kan også være en subjunksjon. Om og hvis kan brukes på samme måte når det er vilkårssetninger. Så, hvis hvem sin? Hvems eller hvem sin eller hvis? I konservativt bokmål brukes 'hvis'. I bokmål kan man også bruke 'hvem sin'.

Hva er den dannede dagligtale?

Dannet dagligtale betegner på norsk en dialekt- og sosiolektfri uttale av et landsomfattende mål, gjerne i overregionale media. Hva er riksmål definisjon? Riksmål var inntil 1929 det offisielle navnet på det alminnelige norske skriftspråket til forskjell fra «landsmål». Bokmål er en videreføring av denne formen gjennom senere rettskrivningsreformer.

Hvem kjempet for riksmål?

Knud Knudsen er kjent for arbeidet sitt med å fornorske det danske skriftspråket. Hvordan skrive ihht? i henhold til → iht. (ikke ihht.)

Hvordan forkorte millioner?

Ordene for million og milliard kan forkortes:

  • million → mill.
  • milliard → mrd.

By Tisha Hjelle

Hva er det genene koder for? :: Hva står Språkrådet for?
Nyttige lenker