Hjem > H > Hvor Finner Jeg Tomtegrensen?

Hvor finner jeg tomtegrensen?

Dersom man er usikker på hvor tomta stopper og naboens tomt starter, bør man finne og sjekke tomtegrensene. Den enkleste måten er å søke opp eiendommen på et kart og så se i terrenget etter grensemerker. Hvis man ikke finner noen grensemerker, kan man be kommunen om å foreta en oppmålingsforretning.

Les mer

Hvordan finne ledig tomt?

Skaff den en oversikt over hvilke tomter som er ledige i ditt område. Ring eiendomsmeglere. De har ofte god oversikt. Ellers legger mange ut tomter på Finn.no. Også, hvordan fradele en tomt? Dersom du ønsker å fradele en tomt, må du søke om tillatelse fra kommunen. Når kommunen har mottatt søknad om fradeling, vil den sørge for en oppmåling av tomten, og gi den et eget gårds- og bruksnummer. Den nye eiendommen blir en egen enhet som blir registrert i matrikkelen. Videre sendes det melding til tinglysing.

Derav, hva er omregulering?

En søknad om bruksendring er nødvendig når du skal endre bruken av et rom eller bygning fra en godkjent bruk til et annen. En bruksendring er et søknadspliktig tiltak. Som eier av en bolig kan du komme i direkte ansvar overfor kommunen hvis ikke nødvendig tillatelse til bruksendring foreligger. Hva er utnyttelsesgrad tomt? Utnyttelsesgrad bestemmer hvor stor del av eiendommen du har lov å bygge på. Når du skal bygge, må du alltid holde deg innenfor det som kalles tillatt grad av utnytting på din tomt. Det er reguleringsplanen som dekker området hvor du har din tomt som setter rammebetingelsene for hvordan du kan utnytte eiendommen din.

Hva skjer hvis man ikke tinglyser?

Dersom du ikke tinglyser et skjøte vil hjemmelshaver før salget fortsatt stå som formell eier av din eiendom. Grunnbokshjemmelen gir dermed boligselger fortsatt mulighet til å disponere rettslig over eiendommen. I verste fall kan dette bety at boligen selges på nytt. Hva må man tenke på når man kjøper tomt? Det første du bør gjøre er å sjekke det som er av offentlig informasjon om tomten. Hvordan er tomten regulert – hvor høyt kan du bygge, og hva er maks areal på boligen som kan bygges på tomten? En annen ting du kan sjekke i offentlige registre er hvorvidt det er heftelser på eiendommen.

Følgelig, hvem betaler fradeling av tomt?

Dersom partene har inngått bindende avtale om salg av tomten uten at spørsmålet om fradeling er regulert, vil det som hovedregel være selger som har ansvaret for at fradeling blir gjennomført og som bærer kostnadene, jf. avhendingslova § 2-1. Dessuten, hvordan selge tomt selv? Om du skal selge selv vil prosessen begynne med matrikulering og det å skille ut tomten som en egen eiendom hos kommunen, Deretter må all nødvendig dokumentasjon samles. Til slutt gjenstår visningser og budrunde.

Hvordan bli utbygger?

Hvem kan bli utbygger? I utgangspunktet kan alle som sitter på uutnyttet tomteareal bli utbygger. Enten du har en gammel gård som ikke er i bruk lenger eller en større eplehage på egen tomt, har du muligheten til å realisere verdien i tomten ved å bygge på den.

By Plath Gazdecki

Når kjøper trekker seg? :: Hvordan kjøper man en tomt?
Nyttige lenker