Hjem > H > Hvor Viktig Er Kildehenvisning?

Hvor viktig er kildehenvisning?

– Kildehenvisninger er selve livsnerven i en akademisk tekst - uten dem kan det være det samme både med originalitet og presisjon. Alle tekster bygger på hverandre, også skjønnlitterære. Det betyr ikke at man der er forpliktet til å gi kildehenvisninger når man refererer eller alluderer andre.

Les mer

Derav, hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Man kan også spørre hvordan skrive kilder med to forfattere? Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Hvordan sitere lange sitater?

Langt sitat (40 ord eller meir):

Når du brukar direkte sitat på 40 ord eller meir, skal du ikkje bruke sitatteikn. I staden skal du starte sitatet på ei ny linje, det skal skrivast med innrykk, og gjerne også med ei blank linje før og etter sitatet.
Du kan også spørre hvordan sitere fra en novelle? Viser du til ei novelle i ei novellesamling, skal tittelen på novella stå mellom sitattegn. Det samme gjelder en artikkel i en artikkelsamling osv). Eks: Novella «Stockholm» av Bjarte Breiteig (Breiteig, 2000) begynner med en skildring av ei leilighet.

I forhold til dette, hvordan sitere avsnitt?

Direkte sitat

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote.
Hvordan referere til barnekonvensjonen? Hvis en publikasjon er godt kjent under et navn i kortform, kan denne brukes. I litteraturlista: Barnekonvensjonen. (2003).

Hvordan kilde til barnekonvensjonen?

Barnekonvensjonen er basert på FNs erklæring om barnets rettigheter, som ble vedtatt 30 år tidligere. Hvordan referere til høyesterettsdom? Henvisninger til dommer eller kjennelser av Høyesterett kan gjøres bare med henvisning til årstall og sidetall av Retstidende, f. eks. ”Rt. 2002 s. 1110”.

Hvordan bruke Vancouver stil?

Når du skriver en referanseliste i Vancouver-stil, må du huske:

  1. nummerere alle referansene.
  2. ordne listen i den rekkefølgen kildene er oppgitt i teksten.
  3. liste opp de første 6 forfatterne etterfulgt av et al. hvis det er flere enn 6 forfattere.
  4. bruke offisielle forkortinger for navn på tidsskrifter (hvis tilgjengelig)

By Akins

Hvordan skrive referanseliste? :: Hvordan gjengi kilder?
Nyttige lenker